boon-sportoldal

2012.06.19. 17:11

DKSK-Miskolc: Bukovszki 8 év után hazatér

Hét fősre bővült a Diósgyőr élvonalbeli női kosárlabdacsapatának kerete.

Hét fősre bővült a Diósgyőr élvonalbeli női kosárlabdacsapatának kerete.

Újabb játékos szerződtetését jelentette be Szabó Tamás, az előző évben DKSK-MISI néven az NB I/A csoportjában szerepelt női kosárlabdacsapat ügyvezetője: 8 év után visszatér szülővárosába, nevelő klubjához Bukovszki Mónika. A 172 cm magas 32 éves irányító a Diósgyőrtől való távozása után négy szezont az Atomerőmű KSC Szekszárd csapatában játszott, majd egy éves targovistei kitérő után, a legutóbbi három évadját a Zalaegerszegi TE NKK gárdájánál töltötte.

– Egy olyan ízig-vérig diósgyőri játékost sikerült hazacsábítanunk, aki minden mérkőzésen a maximális teljesítményre törekszik, és nem mellesleg az elmúlt néhány szezonban a magyar bajnokság legjobb irányítói közé tartozott – nyilatkozta Szabó Tamás. – Az, hogy diósgyőri színekben léphet pályára további motivációt jelent számára, és biztos vagyok benne, hogy rutinjával és lelkesedésével igazi vezére lesz a csapatnak. Ez a lépés is része annak a stratégiánknak amelyet a város vezetésével együtt tűztünk ki: a jövőben egyre inkább szeretnénk a miskolci kötődésű játékosokra építeni.

Új néven

Az ügyvezetőtől azt is megtudtuk: a következő szezonban a csapat nevének a fele megváltozik, a DKSK előtag mögül a Miskolci Városi Sportiskolát megtestesítő MISI mozaikszó kikerül, helyette a város nevét kívánja használni a klub, vagyis a következő szezon küzdelmeire már mint DKSK-Miskolc neveznek.

Bukovszki Mónika leigazolásával hét fősre nőtt a DKSK-Miskolc 2012/13-as évi keretének tagjai, vagyis a csapat edzője, Peresztegi Nagy Ákos az új szerzemény mellett Brankica Hadzovic, Maja Skoric, Ocsenás Barbara, Fürtös Kata, Bozóki Bettina, Szabó Petra játékra biztosan számíthat.

Szabó Tamás ügyvezető azt is közölte: a DKSK-Miskolc a következő néhány napokban még egy külföldi center és egy hazai játékos leigazolását tervezi.

ÉM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!