BOON Sziréna

2017.01.25. 08:45

A családi vita hevében majdnem leszúrta élettársát a miskolci nő

Miskolc - Nem volt fellebbezés, jogerőre emelkedett a Miskolci Törvényszék ítélete.

Miskolc - Nem volt fellebbezés, jogerőre emelkedett a Miskolci Törvényszék ítélete.

A Miskolci Törvényszék büntetőtanácsa életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 2 év, 4 hónap próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte azt a nőt, aki egy családi vita során késsel támadt az élettársára Miskolcon.

Alkoholfüggőség

A bíróság által megállapított tényállás szerint az elítélt nő alkoholfüggőségben és ezen alapuló személyiségzavarban is szenvedett. Ő és élettársa 2015. szilveszter napján közös otthonukban alkoholt fogyasztottak, majd – részegségüknek is betudhatóan – összevesztek.

Tizenöt centi mélyen

A vita során előbb a nő verte élettársát, majd a férfi ököllel megütötte a nő jobb szemét. Amikor a férfi ismét közeledett a nő felé, az asszony egy 36 centiméter hosszú kést vett kézbe, mellyel a mellkasának bal oldalán megszúrta élettársát. A szúrás 15 centi mélyen hatolt a férfi testébe.

A lakásban tartózkodó gyermek a szomszédtól kért segítséget. Az mentőt hívott és a megszúrt férfit kórházba szállítottak. Az életét a szakszerű orvosi ellátás mentette meg. A büntetlen előéletű asszony a bűncselekmény elkövetését beismerte. A bíróság ezt a vádlott javára értékelte és további enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a bűncselekmény elkövetésében a férfi agresszív magatartása is közrehatott. Súlyosító körülmény volt a vádlott ittassága és az, hogy tettét „hozzátartozója sérelmére valósította meg”.

Nem volt fellebbezés

A döntéssel szemben az ügyész és a védő nem fellebbezett, azt a vádlott is tudomásul vette, így az ítélet jogerőre emelkedett.

ÉM-SZB

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!