Életstílus

2010.08.23. 13:43

Így készíts házilag aszalt gyümölcsöt!

<p>Az igazi jófajta házi aszalt csemegének vannak apró fortélyai. Ezeket osztjuk most meg.</p>

 Aszalt szilva, alma, sárgabarack, banán, meggy, sárgadinnye, mazsola. A választék hatalmas. Ki ne kóstolt volna ezek közül már néhányat. Azt viszont kevesen tudják hogyan is készülnek ezek a finomságok, vagy mit is tartalmaznak. De nem csak ezekre a kérdésekre adunk választ, hanem megmutatjuk azt is, miként készíthetünk otthon aszalt csemegét. Mert a szárítás sajnos a rothadással és nem az aszalással egyenlő...

A taljándörögdi Marika ismeri a gyümölcsaszalás titkát. A régi receptekből merített apró fortélyokat osztja meg most velünk, alátámasztva azt amit jól tudunk:  a házi készítésű termékek mindig finomabbak és egészségesebbek, mint a bolti, még ha kicsit körülményea, vagy időigényes az elkészítésük.

A videóból az is kiderült: vitamin és tápanyag szempontjából mi a különbség aszalt és friss gyümölcs között.
- MON/Videó: www.freepress24.tv -

A képre kattintva nézze meg a videót >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!