2020.07.11. 07:20
Ezeket a finomságokat érdemes fogyasztani a nyáron
Nyáron rengeteg a szezonális gyümölcs és zöldség, mint például a görögdinnye, a meggy, az őszibarack, a kukorica, és még sorolhatnánk. Nem véletlen, hogy ilyenkor a piacok is roskadásig vannak friss áruval. De melyek a legegészségesebb nyári ételek, italok? Mutatjuk!
Forrás: Shutterstock
Dinnyék, minden mennyiségben
Mindegy, hogy sárgadinnye vagy görögdinnye, a lényeg, hogy dinnye legyen! Ezek a gyümölcsök ugyanis jó hatással vannak az emésztésre, ezáltal elősegítik a fogyást, továbbá csökkenthetik a rákos megbetegedések, a magas vérnyomás, valamint a szívbetegségek kialakulásának kockázatát – olvasható a Mindmegette cikkében. Salátákban, desszertekben és smoothie-kban is felhasználhatja a dinnyéket, de önmagukban is isteni finomak.
Zöld levelek, fűszernövények
Friss bazsalikom, rukkola, menta, koriander, kapor – ezek mind-mind mehetnek bele a salátába valamilyen joghurtos öntet kíséretében. Egyszerű és könnyű nyári finomságokat lehet velük készíteni, ráadásul nagyon egészségesek is.
Eper és áfonya
Ezek az édes, lédús bogyós gyümölcsök flavonoidokkal vannak tele, amik nemcsak megszépítik a bőrt, de a kognitív hanyatlás lassítását is segíthetik. Mennyei desszerteket készíthetünk belőlük!
Görögdinnyelé
Nihaika Ahluwalia táplálkozási szakértő napi egy pohár hideg görögdinnyelevet javasol, ugyanis nem csak extra egészséges, de bőrfiatalító hatása van, valamint segíthet eltüntetni a pattanásokat is.
Mentás-citromos víz
Nem csak szuperül lehűt és felfrissít a hőségben, de egy pohár mentás-citromos víz tisztítja a májat és serkenti az anyagcserét is. Ne hagyja ki belőle a jégkockákat!
Zöld tea
Tanulmányok kimutatták, hogy a zöld tea segíthet a rák és a szívbetegségek leküzdésében, csökkenti a koleszterint és felgyorsítja az anyagcserét. Nyáron lehűtve, jégkockával az igazi!
Borítókép: illusztráció