recepttel!

2021.02.08. 11:00

Mi a csicsóka, és hogyan együk?

A csicsóka egy igen sokoldalú alapanyag, noha nem örvend túl nagy népszerűségnek.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Kinézete a gyömbérhez, íze pedig inkább a burgonyához hasonlít. Gumós, évelő növény, amelynek húsa fehér, és szupersztárnak számít, ha az emésztésről és a belek egészségéről van szó – írja az Origo. Ezek a kis gumók ugyanis tele vannak inulinnal, amely egy rostféle erős probiotikus tulajdonságokkal. Fantasztikus alapanyag, amely több figyelmet érdemelne.

Készítsen belőle krémlevest!

Csicsókakrémleves

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál sózatlan vaj
  • 2 apróra vágott hagyma
  • 2 apróra vágott zellerszár
  • 2 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 1 kg csicsóka, meghámozva, feldarabolva
  • 1 liter víz
  • só és bors ízlés szerint
  • Elkészítés:

    Olvasszuk meg a vajat, majd dinszteljük meg rajta a hagymát, a zellert és a fokhagymát.

    Sózzuk és borsozzuk. Adjuk hozzá a csicsókát és a vizet. Forraljuk fel. Alacsony lángon, fedő alatt pároljuk addig, amíg a csicsóka megpuhul. Ízesítsük petrezselyemmel és ételízesítővel. Amint kész, csukjuk le alatta a gázt, pürésítsük botmixerrel és tálaljuk frissen.

    Borítókép: illusztráció

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!