2021.02.08. 11:00
Mi a csicsóka, és hogyan együk?
A csicsóka egy igen sokoldalú alapanyag, noha nem örvend túl nagy népszerűségnek.
Forrás: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Kinézete a gyömbérhez, íze pedig inkább a burgonyához hasonlít. Gumós, évelő növény, amelynek húsa fehér, és szupersztárnak számít, ha az emésztésről és a belek egészségéről van szó – írja az Origo. Ezek a kis gumók ugyanis tele vannak inulinnal, amely egy rostféle erős probiotikus tulajdonságokkal. Fantasztikus alapanyag, amely több figyelmet érdemelne.
Készítsen belőle krémlevest!
Csicsókakrémleves
Hozzávalók:
Elkészítés:
Olvasszuk meg a vajat, majd dinszteljük meg rajta a hagymát, a zellert és a fokhagymát.
Sózzuk és borsozzuk. Adjuk hozzá a csicsókát és a vizet. Forraljuk fel. Alacsony lángon, fedő alatt pároljuk addig, amíg a csicsóka megpuhul. Ízesítsük petrezselyemmel és ételízesítővel. Amint kész, csukjuk le alatta a gázt, pürésítsük botmixerrel és tálaljuk frissen.
Borítókép: illusztráció