Labdarúgás

2024.06.18. 12:10

Európa-bajnokság: Rossi lett a főszereplő

Foci Eb, Németország, 2024. Európa-bajnokság zajlik Németországban.

Jónyer István szerint a játékosok a rájuk nehezedő teher miatt gyengélkedtek

Fotó: MW

Labdarúgás. A magyar válogatott, mint ismeretes, első csoportmeccsén Kölnben 3–1-re kikapott Svájctól, a látottak értékelésére a vármegyénkhez ezer szállal kötődő Nemzet Sportolóját kértük.
Korábban itt már írtunk az Eb-ről.

Az Európa-bajnokságról beszél Jónyer István
Európa-bajnokság Fotó: ROTH TAMAS GEZA

Foci, Európa-bajnokság, Németország: a pályán sem voltak
 

– Az első félidőben nagyon rosszul éreztem magam – kezdte a foci Eb-ről a miskolci születésű Jónyer István asztaliteniszező, aki a DVTK-ban kezdte hosszú és páratlanul sikeres pályafutását. – Nem láttam akaratot és elszántságot, ettől pedig még lehangolóbb volt, hogy a kulcsjátékosaink – gondolok Szoboszlaira és Sallaira – szinte a pályán sem voltak. Hozzájuk csatlakozott Lang, Orbán, Szalai, Fiola és Kerkez, ennyi betlizőt pedig nem tudtunk elviselni. Szombat óta keresem és kutatom a gyengélkedésünk okát, pláne annak fényében, hogy a felsoroltak a Puskás Arénában sok nagy feladatot megoldottak már, én is láttam őket és sokszor tapsoltam nekik. A gyenge ping-pongos eszemmel arra a következtetésre jutottam, hogy agyonnyomta a fiúkat a rájuk nehezedő felelősség. Mázsás súlyokat tett a vállaikra a teljes futballszerető közvélemény: a szakemberek és a laikusok, a média képviselői és a sportág vezetése. Mindenki azt várta, hogy fantasztikusan fognak játszani, de elsőre ez nem jött össze – ettől persze még magukra találhatnak és kiszínezhetik a „doxáék” elleni, fekete-fehér rajzukat. Még két meccsük van és nagy fordulat esetén lehet akár több is. 
A hajdani négyszeres világbajnoktól arra is választ kértünk, hogy mit szól Marco Rossi gesztusához: az olasz nemzetiségű szövetségi kapitány az összecsapás után nem keresett bűnbakot, ugyanis kijelentette, hogy a kudarc első számú felelőse saját maga.
– Ez nem akármilyen tett volt a részéről – folytatta a legendás élsportoló, majd hozzátette: – Az más kérdés, hogy mondhatott-e ilyet, vagy sem, szerintem nem. A tréner valószínűleg arra a következtetésre jutott, hogy le kell vennie a felelősséget a gyerekekről, akik ennek következtében megszabadulnak a lelki tehertől és a folytatásban valós tudásuknak megfelelő produkcióval rukkolnak ki. A választ hamarosan megkapjuk. 
Itt még többet megtudhat az Eb csapatairól. 


 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!