A hazai fogadóknál Ronaldo lesz a gólkirály

2024.06.28. 14:06

A magyar szerencsejátékos csaknem 6 millió forintot nyert az Eb-fogadásával

A magyar sportfogadók eddig a portugál Cristiano Ronaldo gólkirályi címére tették fel a legtöbb tétet a németországi labdarúgó-Európa-bajnokság kapcsán, pedig a Szerencsejáték Zrt. oddsai alapján a francia Kylian Mbappé a legesélyesebb.

MW

A portugál Cristiano Ronaldo (b) és a török Abdülkerim Bardakci a Törökország-Portugália mérkőzésen

Forrás: MÍTI

Fotó: Themba Hadebe

Ezt Horváth Zoltán sportfogadási vezető árulta el a cég pénteki sajtóbeszélgetésén. A szakember hozzátette: az eddig még gól nélküli Ronaldót alaposan „túlfogadták” a magyar tippelők, hiszen a nyereményszorzók alapján náluk Mbappé után az angol Harry Kane, majd a német Jamal Musiala következik a sorban.

MBAPPÉ, Kylian
Kylian Mbappé, a francia válogatott játékosa edzésen
Fotó: Haszan Ammar / Forrás: MTI

Nincs ilyen eltérés az oddsok és feltett tétek között abban, hogy melyik két válogatott játssza majd a németországi kontinenstorna döntőjét. Itt sorrendben a német–angol, a spanyol–angol és a francia–angol párosítások tűnnek a legvalószínűbbnek.

Horváth Zoltán elmondta, 

az Európa-bajnokság alatt minden korábbi rekordot megdöntött a fogadási láz a Tippmixen és a tippmixpro.hu-n, a szelvényszámok ugyanis több mint tíz százalékkal emelkedtek az Eb előtti időszakhoz képest. 

Elárulta azt is, hogy a hazai játékosok eléggé elfogultak voltak a magyar válogatottal szemben, hiszen miközben a torna kezdetéig Marco Rossi együttese a bukmékeri irodáknál a végső győzelmet illetően a 14-15. helyen szerepelt a mezőnyben, addig a fogadási összegek alapján a Szerencsejáték Zrt. játékain a második-harmadik helyen állt, és a teljes tét mintegy húsz százaléka érkezett be a magyarok Eb-aranyérmére. 

A magyar fogadók egyébként átlagban 500-1000 forinttal játszanak, ez az összeg azonban az Európa-bajnokság idején a 2,5-szeresére emelkedik.

A hazai szerencsejátékosok körében a csoportküzdelmek alatt a négy legnépszerűbb meccs közül hármon érdekeltek voltak Szoboszlai Dominikék. Pénzben a legtöbb fogadás a német–magyar találkozóra érkezett be, a második helyre az osztrák–francia, a harmadikra a magyar–svájci, míg a negyedikre a skót–magyar mérkőzés került. Utóbbinál a fogadók 60 százaléka bízott a magyar győzelemben és könyvelhetett el nyereményt.

A tippmixpro.hu tavaly októberi megújulásával a nemzeti lottótársaság lényegesen kiszélesítette a tippelési lehetőségeket, így egy Eb-mérkőzésre nagyjából 900 fogadási eseményt kínál. Horváth Zoltán szerint egyre népszerűbb a tippmixelők körében a játékosok egyéni teljesítményére – például a gólok, a kapura lövések vagy kapusok esetében a védések számára – vonatkozó fogadások. 

A németek ellen például a tippelők 88 százaléka találta el, hogy 3,5 fölött lesz a kiosztott büntetőlapok száma.

Kiemelkedő nyereményekben ezúttal sincs hiány. 

Egy kecskeméti Tippmix-játékos például négyes kötésben eltalálta a magyar csapat Skócia elleni győzelmét, valamint a német–svájci döntetlent, és további két végkimenetelt remekül megtippelve 48 ezres téttel csaknem 6 millió forintot nyert.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában