Friss hírek

2009.02.06. 18:59

Megnyílt az Andy Warhol kiállítás - óriási az érdeklődés

<p>Óriási érdeklődés mellett nyílt meg péntek délután ötkor a Warhol-kiállítás Szegeden a Regionális Összművészeti Központban. Nem csak a szegediek érdeklődnek a tárlat iránt, az egész ország területéről és a határon túlról is jelentkeztek már csoportok. Amennyiben a látogatók száma meghaladja a ház befogadóképességét, "kultúr-szomgriadót" rendel el az intézmény.</p>

Százak tolongtak már a kiállítás késő délutáni megnyitóján is a szegedi összművészeti központban. Mindenki Andy Warhol világhírű képeit szeretné látni. Annyira nagy az érdeklődés, hogy a központ vezetése akár már szombattól korlátozhatja a látogatók számát. Amennyiben az meghaladja a ház befogadóképességét, az országban elsőként - "kultúr-szomgriadót" rendel el az intézmény.

Herczeg Tamás, a REÖK igazgatója a Független Hírügynökségnek a megnyitó előtt elmondta: a korlátozás azt jelenti, hogy ha nagyon sokan vannak, akkor a személyi számok alapján a páros vagy páratlanra végződő számok alapján választaniuk kell, hogy melyik órában a páros vagy melyik napon a páratlant fogják beengedni.

A korlátozást csak végszükség esetén rendelnek el, ha akkora az érdeklődés, hogy a látogatók már nem férnek kiállítótermekbe. A szervezők ígérik, hogy családokat vagy csoportokat ekkor sem választanak szét.

Warhol életművének szinte teljes keresztmetszetét adja a kiállítás, melyen a főbb művei közül számos látható. A képek biztosítási értéke közel 250 millió forint.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!