Hajdú-Bihar

2011.07.19. 14:10

Bizakodnak a Campus Fesztivál szervezői

Debrecen - A fesztivál szervezői bizakodnak, hogy az előrejelzett csapadékos idő megkíméli a Campus Fesztiválra készülőket. A Hajdú Online a közkedvelt és neves meteorológust, Párta Luciát kérdezte az elkövetkezendő napok időjárásáról, aki szerint a bizakodás nem alaptalan.

Debrecen - A fesztivál szervezői bizakodnak, hogy az előrejelzett csapadékos idő megkíméli a Campus Fesztiválra készülőket. A Hajdú Online a közkedvelt és neves meteorológust, Párta Luciát kérdezte az elkövetkezendő napok időjárásáról, aki szerint a bizakodás nem alaptalan.

Az időjós készséggel vállalta a feladatot, hogy a HAON olvasóinak egy a fesztivál idejére és Debrecenre szűkített előrejelzést készítsen.

- Szerdától vasárnapig többször várható eső, zivatar, amely csütörtök és péntek környékén mérséklődik, ezt pedig egy mérsékelt felmelegedés követ - summázta Pártai Lucia.

Pártai Lucia: Szerdán erős vihar várható

A meteorológus ezt követően napokra bontott előrejelzéssel szolgált.

- Szerdán erős felhősödés és eső várható, kezdetben heves felhőszakadással érkező zivatargócokkal, többszöri és heves esővel. Szerdán ez az időszak délután háromtól éjfélig terjed, de a legintenzívebb viharok, zivatarok, délután hat és este tíz között várhatóak Debrecen város és annak vonzáskörzetében, így erre mindenképpen érdemes felkészülni – mondta el Pártai Lucia. Azt, hogy ezek a zivatarok helyben pontosan hol alakulnak ki, azt ma még nehéz megmondani, de szerdán napközben a „nowcasting” rendszerünk segítségével bárki nyomon követheti a zivatargócok kialakulásának helyét.

Csütörtökön ezt követően napközben erősen felhős és napos időszakok váltják majd egymást, de heves zivatarok, eső szórványosan ekkor is előfordulhat. Csapadékra jellemzően kora reggel és a délutáni órákban számíthatunk, ám napközben a szabadtéri programoknak is kedvező időjárás lesz – tette hozzá Pártai Lucia.

A péntek előreláthatóan szintén erősen változékony időt tartogat, de már mérsékelten meleg hőmérsékleti értékekkel, a délutáni órákban 22-24 celsius fokkal.

-Ma úgy tűnik, hogy a szombat és a vasárnap napos, száraz, emelkedő hőmérséklettel járó időt tartogat, de jó hír a fesztiválozóknak, hogy nem lesz kimondottan kánikula.

A Campus Fesztivál szervezői bizakodnak

Kollégánk fölvette a kapcsolatot a Campus Fesztivál főszervezőjével, Miklósvölgyi Péterrel, aki elmondta, hogy folyamatosan nyomon követik az időjárás alakulását, s mindössze szerdán jósolnak csapadékot a bizonytalan légköri viszonyok miatt.

- Optimisták vagyunk, hiszen csütörtöktől vasárnapig egy kellemes, minimális csapadékkal járó időt jósolnak a meteorológusok, amely kedvezhet a fesztiválnak, hiszen az emberek hamarabb látogathatnak ki a rendezvényekre, nem úgy, mint egy kánikulai melegben. Az viszont biztos, hogy eső miatt egyetlen koncert sem fog elmaradni, ezt garantálni tudjuk, de természetesen vihar esetében rendelkezünk vihartervvel, amelyben már lehetnek szünetek, leállások a koncertek bonyolításában – mondta el a Campus Fesztivál főszervezője.

-M.I.-

Milyen idő várható Hajdú-Biharban kedden?

Hajdú-Bihar - Nézze meg, milyen időjárás várható kedden Hajdú-Bihar megyében!

Campus Fesztivál: Ajándék is jár azoknak, akik figyelnek környezetükre a fesztiválon

Debrecen - Idén először a Campus Fesztivál is ZöldRE vált: a szervezők a Zöldövezet Társulás Egyesület segítségével arra bíztatják a látogatókat, hogy válasszák a fenntartható közlekedési eszközöket: a vonatot és a kerékpárt, gyűjtsék szelektíven a hulladékot, valamint használják a betétdíjas RePohár rendszert.

Campus Fesztivál a Nagyerdei Stadionban: belül tágasabb

Debrecen - Egész nap tartalmas és biztonságos szórakozást ígérnek a fesztivál szervezői.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!