Krimi

2024.05.09. 12:46

Felháborító: valaki szándékosan vezette félre a tűzoltókat

Az emberi felelőtlenség néha megdöbbentő mértékű. Aki indokolatlanul hívja a 112-es segélyhívó vonalat, az szabálysértést követ el!

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Félrevezették  a nagykanizsai tűzoltókat a működési területükhöz tartozó Somogy vármegyei Őrtiloson. Kedden délután érkezett a bejelentés, hogy kigyulladt egy fészer a településen, a Petőfi utcában – derül ki a Zala vármegyei katasztrófavédelem közleményéből.

A helyszínre érkezve azonban alaposan meglepődtek, ugyanis a ház tulajdonosa semmiről sem tudott. Azt állította, nem ő kért segítséget, nincs tűz nála és nem is volt, de még csak a bejelentőt sem ismeri.

A tűzoltók körbenéztek, érdeklődtek a szomszédoknál is, akiknél szintén nem gyulladt ki semmi, és ugyancsak sejtésük sem volt afelől, ki lehet a titokzatos betelefonáló.

Kiderült, valaki szándékosan verte át a szakembereket, ami az első hasonló eset volt idén Zalában.

A katasztrófavédelem figyelmeztetett, akik megtévesztő jelzést adnak tűzoltásra vagy műszaki mentésre vonatkozóan, szabálysértést követnek el, amiért végső soron nemcsak pénzbüntetéssel, hanem elzárással is büntethetőek. Ráadásul a büntetés mellett a tűzoltók vonulásának költségeit is a betelefonálóval fizettetik meg. 

Ami pedig a legfontosabb:

A megtévesztő jelzések komoly tűzoltói erőket vonhatnak el azokról a helyekről, ahova tényleg valós beavatkozásra érkeznének a tűzoltók.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában