Krimi

2024.07.02. 04:55

Többen kómába estek a kannabiszos gumicukortól

Budapesten, egy Váci utcai üzletben árulták a veszélyes édességet. Több turista, de magyar fiatalok is rosszul lettek, 31 ember került kórházba.

MW

Aki szennyezett gumicukrot vásárolt, nehogy megegye

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Holiday.Photo.Top

A kannabiszos gumicukor miatt 31 turista került kórházba, azonban a Ripost információi szerint nem csak külföldiek, hanem

magyarok és fiatalkorúak is rosszul lettek az édességtől.

A gumicukrot egy Váci utcai boltban vették, és THCJD nevű anyagot tartalmaz. Az édesség 15 ezer forintba került és öt szem gumicukor található egy csomagban. Információk szerint a csomagolásán fel volt tüntetve, hogy egy THCJD nevű anyagot tartalmaz, ami pszichoaktív kannabinoid. Ennek a szerkezete hasonló, mint a THC, de sokkal erősebb a hatása az emberi szervezetre. Elég mindössze 1-2 darabot megenni, hogy rosszul legyünk tőle.

Azok az emberek, akik ettek a gumicukorból nagyon rossz állapotban kerültek kórházba, szinte magatehetetlenül, félig kómában feküdtek a toxikológiai osztályon.

A lap információi szerint az egyik betegnél volt egy számla, erről derült ki, hogy hol vették az életveszélyes drogot. A rendőrök végül az üzlet teljes gumicukor-készletét lefoglalták, szakértők fogják megvizsgálni.

A Ripost az esettel kapcsolatban megkereste a rendőrséget:

Tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság kóros szenvedélykeltés vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, mert az elmúlt napokban többen – köztük fiatalkorúak – kerültek kórházba, miután

 egy belvárosi CBD-shopban vásárolt gumicukor fogyasztását követően rosszul lettek. A nyomozók az üzlet teljes gumicukor-készletét lefoglalták és szakértői vizsgálatnak vetik alá. Azok között, akik rosszul lettek, van magyar állampolgár"

– írták a válaszukban.

Az üzletet nem zárták be, egy közleményt adtak ki amiben leírték, hogy a gumicukrot Hollandiából szerezték be, nem tudták, hogy szennyezett. A hatóságokkal együttműködnek annak kiderítésében, kit terhel felelősség a történtekért. Ha bárki az üzletben gumicukrot vásárolt, az ne fogyassza el, hanem vigye vissza, a vásárlás helyén megtérítik az árát - írja az Origo.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!