Koncertbeszámoló

2020.02.10. 17:00

Családias, vidám buli, emlékezetes sztorival

Maroknyi lelkes közönség ropta a Generális Rock Band slágereire pénteken.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Kissé szerencsétlen időpontban érkezett először Miskolcra a Generális Rock Band, ugyanis a város túlsó felén a Karthago is fellépett péntek este. Borítékolható volt, hogy ott jó sokan lesznek, hiszen a közönség ismeretlen iránti kíváncsisága általában nem győzi le a biztosan ismertet. Ez valóban így is történt. Akik mégis a Collins felé vették az irányt, egy nagyon családias hangulatú buli részesei lehettek.

Üde színfolt

Jól ismert, nagyszerű nóták, profi zenészek, egy remek hangú énekes és mosolygós, vidám zenekar volt a jutalma annak, aki őket választotta aznap esti szórakozásként. Csodás hangja mellett üdítő színfoltként tündökölt a kissé homályba boruló, kékes fényekben úszó fellépőtéren a vokalista, Szabó Veronika, aki végig mosolygott, táncolt, összekacsintott a közönséggel. Bár a csöppnyi színpadon nem sok lehetőség nyílik a mozgalmas látványra, mindenesetre Veronika vidámsága betöltötte a termet, jó volt őt nézni és hallgatni. Ebben remek partnere volt a gitáros, Rák Béla, akinek ugyancsak nem lehetett letörölni az arcáról a vigyort, látszott, hogy nagyon élvezi a zenélést, teljesen mindegy, hogy hányan hallgatják, ez pedig átragadt mindenkire.

Emlékezetes sztori

– Nagyon jól éreztük magunkat, reméljük, hogy máskor is eljöhetünk, akkor talán egy szerencsésebb időpontban – mondta a koncert után Széll Jenő gitáros. – Egy vicces történettel már gazdagabbak lettünk Miskolcon. Az énekesünk levágatta a haját, ami aztán némi félreértésre adott okot. A szünetben ugyanis a hasonló hajviseletű dobosunknak gratuláltak a remek énekléshez. Zoli azonban nem jött zavarba, rezzenéstelen arccal fogadta és köszönte meg a dicsérő szavakat – meséli nevetve Jenő.

Soha nem elég, Dinamit a vérem, Zöld Csillag, Minden sarkon álltam már, Vándor, A zöld, a bíbor és a fekete: csak néhány dal ízelítőül a repertoárból. A Keleti éjnél kicsit dezsavűm volt, hiszen jómagam is a Karthago koncert után robogtam át megnézni a bandát, de nem csalódtam, szuper feldolgozást hallhattunk.

Reméljük, hamarosan újra eljönnek hozzánk és nagyobb közönség előtt mutathatják meg, hogy ők bizony tényleg nem egy „sufnizenekar”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában