Igaza van?

2024.06.23. 17:00

ByeAlex: az öregedés olyan, mint egy vírus

„Mit tanultam eddig az életkorról? Azt, hogy az emberek maguk felé helyezik az életkorukat”- vetett fel a tőle megszokott kritikus stílusban egy újabb problémát az énekes saját Facebook-oldalán.

ByeAlex

Forrás: facebook

ByeAlex nehezményezi, hogy az emberek a koruk alapján hiszik azt, megtehetnek-e valamit vagy sem. Sokan szerinte a koruk függvényében vesznek fel egy ruhadarabot, és egy zenei produkciót is emiatt hallgatnak meg vagy utasítanak el. Harminchét éves vagyok, de én is hallgatom…” mintha magyarázkodni kellene a korunk miatt - hoz példát erre a kínos helyzetre az énekes. Szerinte a társadalom arra ösztönzi az egyént, hogy 30 év felett öregnek érezze magát, és „váljon GDP-termelő robottá”.

ByeAlex gondolatmenete szerint ez okozza, hogy az ember „elfelejti ki is volt pár évvel korábban, amikor még gyermeki rajongása volt az élet irányába. Vagy legalábbis valami irányába, amiről, amiért szeretett álmodozni. Ezt az attitűdöt, mint valami vírust pedig újra és újra átadjuk a következő generációnak, akik aztán egy napon ugyanígy fogják érezni magukat”.

ByeAlex szerint mindenki számára fontosabb feladat, hogy ne veszítse el a benne élő gyereket, és kérdezze meg tőle, mit tegyen az élet vitás kérdéseiben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában