őszi ínyencség

2020.10.26. 08:00

Megszállott koffeinfüggőknek

Amikor beköszönt az ősz és az időjárás is hűvösebbre fordul, kevés dolog esik jobban, mint egy ízletes meleg ital.

Novák Krisztina

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Sokféle forró italért rajonghatunk, de ebben az elfoglalt, munkában nem szűkölködő évszakban a legtöbb embernél a koffeinben gazdag kávé áll a dobogó legfelső fokán. Bármennyire szeretjük az egyszerű, mindennapi kávénkat egy kis tejjel és cukorral, jó, ha alkalmanként meglepjük magunkat. Ez az évszak a szezonális aromák és a csodálatos ízkeverékek ideje, ezért a hőn szeretett őszi elemek miért ne köszönhetnének vissza a tejeskávéinkban is?

Pumpkin spice latte

A fahéj egyértelműen őszi íz, különösen, ha hozzáadjuk a tökhöz, amely tagadhatatlanul az őszi szezon bajnoka. Mielőtt hozzákezdenénk a kávéhoz, készítsünk sütőtökpürét úgy, hogy a tengeri sóval finoman meghintett és megsütött sütőtök húsát turmixgépben pépesre keverjük.

Hozzávalók: 2 dl tej, 1 evőkanál tökpüré, 30 g cukor, 15 ml vaníliakivonat, 2,5 g sütőtökös fűszerkeverék és egy csipet a tálaláshoz, 1 csésze erős forró presszókávé. Tejszínhab a tálaláshoz. Melegítsük a tejet közepes lángon, és adjunk hozzá sütőtököt, valamint cukrot. Mielőtt felforrna, vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a vaníliát, a sütőtök fűszerkeveréket és a kávét.

Aki szeret minél több zamatot érezni az italában, itt a sós karamell.

Hozzávalói: 2 dl tej, 1 csésze erős presszókávé, 15 g kakaópor, 30 g cukor, 30 ml sós karamell kávészirup, Egy csipet tengeri só, tejszínhab. A karamellöntethez melegítsük a tejet közepes lángon, majd habverővel habosítsuk. A kávéscsészében keverjük az elkészített kávét, a kakaóport, a cukrot és a karamellás kávészirupot csomómentesre. Öntsük rá a tejhabot, és keverjük össze.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában