2021.05.12. 07:30
Zamatosabb lesz az alkoholmentes sör
A nyárra készül a söripar. Az ezzel a címmel közölt beszámoló számára az Észak-Magyarország 1981. május 12-i számában talált helyet a szerkesztő.
Forrás: Stock
Fotó: Shutterstock
Gondolnak a fogyókúrázókra
A mennyiség fokozásának erős felütésével kezdődik a cikk: a gyártók az elmúlt évinél 10 ezer hektóval több sört szállítanak a kereskedelemnek. Ezt úgy tudják majd megoldani, hogy harmadik műszakot is szerveznek több üzemben.
A sörgyárak a nyári szezonban a teljes hazai szükségletet így sem tudják kielégíteni, ezért mintegy 1,2 millió hektoliter sört – nagyrészt Csehszlovákiából és Lengyelországból – importálnak.
Érkezik sör Ausztriából is – az érdekesség, hogy ennek az alapanyagát a magyarok szállítják az osztrák partner számára. A minőségről éppen hazai viszonylatban esett szó az írásban: a Borsodi Sörgyár forgalomba hozza az Extra nevű, fogyókúrázóknak és cukorbetegeknek ajánlott különlegességét. Gyártmányfejlesztéssel zamatosabb lesz a Póló alkoholmentes sör – ígérte a lap a söripar információira hagyatkozva.
(A borítóképen: Milyen jó lesz ez nyáron!)