Helyi gazdaság

2012.07.26. 13:32

Megmentik az eurót - Szárnyal a forint

A kockázatosabbnak ítélt eszközök szárnyalni kezdtek Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnökének szavaira. A forint is profitálni tudott a javuló hangulatból.

A kockázatosabbnak ítélt eszközök szárnyalni kezdtek Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnökének szavaira. A forint is profitálni tudott a javuló hangulatból.Mario Draghi beszéde után ugrott meg az euró, és az összes tőzsdeindex. A milánói tőzsde már majdnem 4 százalékos pluszban áll, és hatalmasat esznek a spanyol és olasz kötvényhozamok is – mondta a Világgazdaság Online-nak Suppan Gergely , a TakarékBank vezető közgazdásza. A kockázati étvágy javulásával párhuzamosan a forint is meredeken erősödött: 288-as szint közeléből 285 alá kapaszkodott az euróval szemben.Draghi hangsúlyozta, hogy mindent megtesznek az euró megmentése érdekében, és készek közbelépni. Burkoltan azt fogalmazta meg, hogy vásárolnának spanyol és olasz kötvényeket – mondta Suppan Gerely.

Szerző: Világgazdaság Online

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában