Tűzesetek Borsodban

2024.04.30. 08:00

Családi házban és asztalosüzemben csaptak fel a lángok

Az elmúlt héten a vármegye tűzoltóit 90 alkalommal riasztották, amiből 24 tűzoltás volt.

Munkában a tűzoltók - A fotó illusztráció

Forrás: katasztrófavédelem

A dohányzás volt az oka a tűznek Járdánházán

Dohányzás miatt gyulladhatott ki egy családi házhoz épített melléképület Járdánházán, a Gyepes úton április 24-én. A tűzesethez az ózdi hivatásos tűzoltók vonultak két gépjárműfecskendővel. Az egységek rövid időn belül elfojtották a lángokat, azok nem terjedtek át a főépületre. A tűz berendezési tárgyakat érintett és a melléképület tetőszerkezetét rongálta meg körülbelül tíz négyzetméteren. Az eset során nem történt sérülés.

Felcsaptak a lángok egy asztalosüzemben Göncön

A porelszívó berendezés meghibásodása miatt keletkezhetett tűz egy asztalosműhelyben, Göncön, a Virágos utcában április 25-én. A tűzesethez a város hivatásos tűzoltói érkeztek először, majd az encsi egységek is  csatlakoztak hozzájuk. A lángokat rövid időn belül megfékezték és eloltották, a tűz körülbelül ötven négyzetméteren rongálta meg a tetőszerkezetet, és a tetőtérben tárolt faanyagokban is okozott károkat. Az eset során nem történt sérülés.

Családi ház szobája égett Sajóládon

Tűz keletkezett egy családi ház szobájában, Sajóládon, az Alkotmány utcában április 26-án. A miskolci hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a szomszéd megkezdte a tűzoltást az ablakon keresztül. Az egységek légzésvédelem mellett elfojtották a lángokat, átvizsgálták az épületet és egy sértetlen háztartási gázpalackot kihoztak. A tűz berendezési tárgyakat érintett körülbelül tíz négyzetméteren, keletkezésekor senki sem tartózkodott otthon, így nem történt sérülés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában