Vádemelés

2024.05.02. 09:28

Gépkarabélyt hoztak haza Ausztriából a borsodi betörőturisták

A Szikszói Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt, akik rendszeresen kijártak Ausztriába lakóházakat feltörni, vagyoni értékeket eltulajdonítani és az egyik vadászházból gépkarabélyt hoztak el, hozzátartozó tárakkal.

Boon.hu

Gépkarabély is volt a zsákmány közt

Fotó: Peyker

A vádirat szerint a vádlottak 2022. év nyarán rendszeresen kijártak gépjárművel Ausztriába, lakóházakat feltörni, vagyoni értékeket eltulajdonítani. 2022 július végén a reggeli órákban az egyikük személyautójával Ausztriában egy Fertő-tó közeli településen közlekedtek, amikor megláttak egy vadászházat.

Sietősen kellett távozniuk

Az útról letérve az épülethez mentek, ablak befeszítés módszerével bejutottak az ingatlanba, ahol találtak egy nyitott kartonpapír dobozba csomagolt gépkarabélyt.

Más vagyontárgyakat is elvittek volna, azonban észrevették, hogy egy jármű tart az épület irányába, ezért a gépkarabélyt két darab tárral, egy tártesttel, valamint tárfékkel és rúgóval, további három darab puffer tölténnyel az autójukba rakták és az érkező járművet kikerülve elhagyták a helyszínt, Magyarországra utaztak egy borsodi településre.

Rokonuknál rejtették el

A vádlottak által megszerzett gépkarabély lőfegyvernek minősül, míg a tárak lőfegyverdarabnak sem, a puffertöltények pedig lőszerelemnek sem minősülnek.

A vádlottak lőfegyver megszerzésére, tartására vonatkozó engedéllyel nem rendelkeztek, a gépkarabélyt a borsodi településen egyikük hozzátartozójának ingatlanán elrejtették.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottak közül az egyik vádlottal szemben börtön büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, míg a másik vádlott vonatkozásában az ügyészi indítvány felfüggesztett börtön büntetés egyidejű pártfogó felügyelet elrendelésével, tájékoztatta portálunkat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában