Ügyes!

2024.06.07. 12:33

Eladta a rendőrség által lefoglalt járműveket a ricsei nő

Figyemen kívül hagyta a hatóság intelmeit. Áruba bocsátotta ismeretlen személynek a quadot és a robogót.

Boon.hu

Fotó: MW

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség zártörés bűntette miatt emelt vádat egy nővel szemben. A vád szerint a nő ricsei lakásán a rendőrség egy kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult büntetőeljárás során, a nő jelenlétében kutatást és lefoglalást foganatosított. A rendőrök az eljárási cselekmény keretében egy quad-ot és egy robogót foglaltak le úgy, hogy azokat a lefoglalással érintett vádlott megőrzésében hagyták. 

A lefoglalás végrehajtása keretében a nőt a nyomozók tájékoztatták a lefoglalt ingóságok végrehajtás alóli elvonásának törvényi következményeire, melyet a vádlott tudomásul vett és a lefoglalási jegyzőkönyvet aláírta, valamint az ingóságok lefoglalásával szemben sem jelentett be jogorvoslati igényt.

Közérdekű munkára mehet 

Ezt követően a nő a figyelmeztetés ellenére 2023 szeptemberében a quadot és a robogót ismeretlen személynek eladta, ily módon a nyomozó hatóság jogszerű eljárása során lefoglalt  ingóságokat a végrehajtás alól elvonta. 

Az ügyészség a büntetlen előéletű nővel szemben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában