Döntött a bíróság

2024.06.13. 14:42

Előzetes kényszergyógykezelés alatt a parkolóban a sértettet elgázoló gyanúsított

A Miskolci Járásbíróság az előzetes kényszergyógykezelését rendelte el annak a férfinak, akivel szemben emberölés bűntette miatt indult büntetőeljárás, tájékoztatta portálunkat a Miskolci Törvényszék

Boon.hu

A gyilkosság helyszínén

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

A nyomozás adatai szerint 2024. június 11. napján 9 óra 20 perckor a Miskolc, Aldi áruház parkolójában a gyanúsított tettleg bántalmazta a 76 éves sértettet oly módon, hogy őt több alkalommal kalapáccsal fejen ütötte, majd saját autójába beszállva a bántalmazástól kábult sértettnek több alkalommal nekihajtott az autójával, aminek hatására a sértett két jármű közé szorult. A sértett ennek következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott. A gyanúsított fenti cselekménye alkalmas emberölés bűntettének megállapítására, mely azonban az orvos-szakértői véleményre figyelemmel súlyosabban is minősülhet.

Az ügyben beszerzett pszichiátriai vélemény alapján – a gyanúsított mentális állapotára tekintettel – megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb, személy ellen irányuló erőszakos cselekményt követne el, a bíróság 6 hónapra elrendelte előzetes kényszergyógykezelését. A végzés végleges. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában