Ezért történt a halálos baleset

2024.06.24. 11:22

Áthaladt a piros jelzésen, hárman meghaltak

Tragikus közlekedési baleset történt a hétfő reggeli órákban Méra külterületén, hárman életüket vesztették.

Boon.hu

Három ember vesztette életét Méránál

Fotó: Katasztrófavédelem

Az elsődleges adatok szerint Méra külterületén a 3706-os számú úton Méra irányából egy fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban egy személygépkocsi a piros jelzés ellenére áthaladt, és ütközött a Miskolcról 6:42-kor Hidasnémetibe elindult személyvonattal. Az ütközés a reggeli órákban, 7 óra 40 perc előtt történt. Az ütközés következtében a vonat mintegy 300 méteren keresztül tolta maga előtt az autót.

Az autó férfi sofőrje be volt kötve, azonban a hátul utazó két nő nem használt biztonsági övet. Mindhárom utas olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy azonnal életüket vesztették.

A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit – tájékoztatta a boon.hu-t Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Márinform: Délre befejezték a baleseti helyszínelést és a műszaki mentést Méránál, így ismét közlekednek a vonatok Forró-Encs és Novajidrány között. Kora délután helyreállhat a menetrend a Miskolc-Hidasnémeti vonalon.

A Hidasnémetiből 13:03-kor Miskolcra induló személyvonat (5345) nem közlekedik, helyette a Kassáról a Keleti pályaudvarra tartó, Hidasnémetiből várhatóan 30 perces késéssel továbbinduló Hernád InterCity (IC 197) minden állomáson és megállóhelyen megáll.

 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában