Borzalmas

2024.07.29. 09:53

Nem kaptak enni és inni: az egyik eb megette a másikat

A pár összeveszett, lakóhelyükről elköltöztek, ott maradt két kutyájukról nem gondoskodtak. Az egyik eb pusztulását okozták.

Szörnyű körülmények között hagyták a kutyákat - A fotó illusztráció

Fotó: Sergio Foto

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy nő és egy férfi ellen állatkínzás bűntette miatt. A vádirat szerint a férfi és a nő egy miskolci külterületi házban laktak, egy kan és egy szuka ivarú kutyát tartottak. Élettársi kapcsolatuk 2020. október hónapban megszűnt, először a nő költözött el az ingatlanból, majd 2021. decemberében a férfi is.

Nem találtak menedéket sem 

A szétvált pár nem gondoskodott az udvaron tartott magukra hagyott állatokról, a férfi időnként visszajárt etetni az ebeket, illetve szülei, majd a szomszédok adtak alkalomszerűen ételt a kutyáknak.  

Mindkét eb tartós vízhiánynak volt kitéve, rendszertelenül táplálkoztak, láncokkal voltak kikötve, az időjárási viszontagságok elől sem tudtak menedéket találni.

A víz- és táplálékhiány következtében a szuka kutya elpusztult, teteme átmeneti táplálékforrást jelentett a másik eb számára, amely olyan mértékben kórosan lesoványodott, hogy 2023. július elejére, amikor környékbeli gyerekek felfedezték felállni sem bírt.

Pénzbüntetést kaphatnak 

Az ügyészség álláspontja szerint a vádlottak sorsukra hagyták a kutyákat, alapvető létszükségleteiket sem biztosították, cselekményükkel az állatoknak különös szenvedést okoztak, amely egyikük pusztulását eredményezte.  

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetést indítványozott - tudta meg a boon.hu.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában