Döbbenet

2024.07.31. 09:50

Esőkabátba tekerték, megkötözték, kirabolták áldozatukat

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatalkorú és két felnőtt korú férfi ellen minősített rablás bűntette és más bűncselekmények miatt.

Boon.hu

Fotó: Motortion Films

A vádirat szerint az egymással hozzátartozói viszonyban lévő vádlottak 2023. július elején az éjszakai órákban megbeszélték, hogy a borsodi településen lévő házban lakó, általuk korábbról ismert 70 éves időskorú mozgáskorlátozott férfihoz bemennek, tőle élelmiszereket, értéktárgyakat hoznak el.

Rátörték az ablakot 

A vádlottak közül az egyik felnőtt korú férfi a lakás bejárati ajtaja előtt megállt, elkezdte rugdosni, és folyamatosan hangosan kiabálva azt követelte az idős férfitól, hogy engedje be. A ajtó furnérlemeze beszakadt, emiatt a bácsi többször kiszólt, hogy menjen el onnan. Időközben a fiatalkorú és felnőtt korú vádlottak a ház hátsó részén lévő szobaablakot betörték, bemásztak, a folyosón talált esőkabátot a sértett fejére tekerték, így mozgásképtelenné téve behúzták a szobába és az ágyra lökték.

Magukhoz vették az idős férfi televízióját, centrifugáját, összeszedtek különféle tisztálkodási szereket, miközben a bejárati ajtón keletkezett résen figyelte őket vádlott-társuk és rájuk kiabált, hogy a hűtőszekrényben is kutassanak. Ezt megtették, de ott számukra hasznosíthatót nem találtak.

A férfi megpróbálta magáról leszedni a rátekert esőkabátot, és mindvégig kiabált a vádlottaknak, hogy menjenek el a házból.

Vádat emelnek ellenük 

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottak közül a büntetlen előéletű fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelést, míg a büntetett előéletű felnőtt korú vádlottakkal szemben, akik közül az egyik visszaesőnek minősül fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott - tudta meg a boon.hu.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában