Elkapták

2024.08.02. 08:30

Idős férfit rabolt ki egy nő Ózdon

A Miskolci Járásbíróság elrendelte a letartóztatását annak a nőnek, aki pénzt kért az idős férfitól. Az nem adott neki, földre lökte és elvette pénztárcáját.

Boon.hu

Az idős férfi pénztárcáját rabolta el

Fotó: BOON

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított nő 2024. július 25-én, a délutáni órákban azzal a szándékkal ment az Ózdon élő idős férfi lakásába, hogy pénzt kérjen tőle. 

Amikor a férfi nemleges választ adott, a nő nagy erővel a földre lökte, ráült a hanyatt fekvő idős emberre és kivette a nadrágzsebében lévő pénztárcáját, majd azzal és a benne lévő 18 ezer forint készpénzzel távozott a helyszínről. A rablót rövid időn belül elfogták, így az okozott kár megtérült.

Akár 10 évet is kaphat 

A gyanúsított fenti cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet rablás bűntette minősített esetének megállapítására. A bűncselekmény 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, a büntetési tétel nagyságára tekintettel a járásbíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne. Esetében nem zárható ki a bizonyítás megnehezítésének, meghiúsításának, veszélyeztetésének lehetősége sem.

 Mindezekre figyelemmel a bíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában