Garázdák

2024.08.26. 09:00

Késekkel és kapával támadtak a vonaton Taktaszadán

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emeltek vádat egy férfival és egy nővel szemben.

Boon.hu

Késsel fenyegetőztek

Fotó: Shutterstock

A vád szerint a páros 2024. június 5-én kora este, késekkel és kapával felfegyverkezve megjelentek a taktaszadai vasútállomáson, ahol felszálltak egy menetrend szerint közlekedő személyvonatra, amelyen az egyik vádlott – a nő – volt menye is utazott.  A nő megöléssel fenyegette volt menyét, miközben a férfi társával együtt a náluk lévő késekkel ütötték annak az utasfülkének az ajtaján lévő üveget, amelyben a volt rokon tartózkodott. A vádlottak végül nem tudtak bejutni a fülkébe, mert a sértett és annak jelenlegi élettársa, valamint további utasok az ajtót fogták, illetve belülről kitámasztották. A vádlottak ekkor leszálltak a vonatról, és a késeiket, valamint köveket próbáltak bedobni a fülke nyitott ablakán, majd a férfi vádlott a kapával ütötte a vonat oldalát. 

Próbaidős börtön

A cselekmény során személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett, azonban a vádlottak kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása megbotránkozást és riadalmat keltett a helyszínen.

 Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában