Letartóztatták

2024.08.05. 18:00

Kiskorút vett rá prostitúcióra a berentei férfi

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki fizetett a kiskorú sértettnek a szexuális légyottokért.

Boon.hu

Fotó: Shutterstock

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2022. február hónapban interneten vette fel a kapcsolatot a kiskorú sértettel, majd az üzenetekben szexuális cselekmény végzését kérte a kiskorú sértettől anyagi ellenszolgáltatásért cserébe.
A kiskorú sértett, aki rossz anyagi körülmények között élt, elfogadta a gyanúsított ajánlatát, és 2022. februárjában egy szállodában találkozott a gyanúsítottal, majd 2022. áprilisában odaköltözött a terhelt berentei házába, ahol 2022. júniusáig több alkalommal létesített szexuális kapcsolatot a gyanúsítottal, különböző pénzösszegekért cserébe. 

Ezt követően a sértett Budapestre költözött, majd 2024. márciusában visszaköltözött a gyanúsítotthoz, és 2024. júliusától ismét beleegyezett a szexuális kapcsolatba 50 ezer forint ellenszolgáltatásért cserébe.

Szükségesnek látták a letartóztatását

A gyanúsított cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet gyermekprostitúció kihasználásának bűntette megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint – figyelemmel a kiszabható szabadságvesztés mértékére, amely 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés - megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne. Emellett attól is tartani lehet, hogy a sértett befolyásolásával, tárgyi bizonyítási eszköz elrejtésével a bizonyítási eljárás lefolytatását megnehezítené. Az eset körülményei alapján pedig a bűnismétlés veszélye is megállapítható.

A bíróság a fentiekre figyelemmel elrendelte a gyanúsított letartóztatását egy hónap időtartamra.

A végzés végleges.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában