Kigyulladt IFA

2024.08.12. 08:22

Megszólalt az özvegy, aki fiát is elveszítette

A Blikknek nyilatkozott Musinszki-Palla Petronella.

Boon.hu

Ketten vesztették életüket egy tehergépkocsi kigyulladt fülkéjében.

Forrás: Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat

Augusztus 1-jén írtuk meg portálunkon, hogy kigyulladt egy tehergépkocsi fülkéje: egy felnőtt és egy gyermek holttestét találták meg a tűzoltók Felsődobszán.

A két hete özvegyen maradt nő így emlékszik vissza a történtekre:

„Egy ismerősünk figyelmeztetett, hogy füstöl a teherautó, ekkor azonnal tárcsáztam a férjemet, de már ki sem csörgött. A barátainkkal azonnal odasiettünk, de akkorra már lángolt a vezetőfülke. A kétéves kislányunkat, Lilit szorítottam az ölemben. Sajnos, sejtettem a legrosszabbat, ami csak azután vált valósággá, hogy eloltották a lángokat”

Férje víz-gáz-fűtésszerelőként dolgozott, az IFA-t csak kedvtelésből vette meg. A gyerek testét édesapja ölében találták meg.

„Az egyik verzió szerint gázt szívhattak be vagy hősokkot kaptak. Csak az nyugtat, hogy nem szenvedtek és abban bízom, nem éreztek semmit”

Az asszony elmondta, kisfiuk, Ákos, most ment volna iskolába, ő maga eredetileg cukrászként dolgozott, de most kislányukkal van otthon.

„Ákosnak az édesapja volt a mindene, de Lili is folyamatosan keresi az apukáját, de csak azt látja, hogy körülötte mindenki sír. Egyébként sokat játszik, de biztosan érzi... Ha megáll egy autó a házunknál, mindig azt hiszi, az apukája ért haza. Egyelőre csak azt tudjuk mondani neki, hogy majd hamarosan érkezik...”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában