Borzalmas

2024.09.06. 14:55

Előbb autójával elütötte, majd megöléssel fenyegette meg feleségét

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki elgázolta feleségét, majd őt megöléssel fenyegette.

Boon.hu

Elütötte a feleségét

Forrás: Getty Images

A nyomozás adatai szerint a férfi 2024. augusztus 11-én, a hajnali órákban Miskolcon közlekedett személygépkocsijával, amikor észrevette az úttest bal oldalán vele szemben gyalogosan közlekedő feleségét, akivel haragos viszonyban állnak. A férfi kocsijával megfordult és az asszony után indult, majd – az autót szándékosan a nő felé kormányozva – jobb első részével elsodorta a nőt. Az asszony az úttestre zuhant. A férfi kiszállt a járműből, a nőhöz lépett, és több alkalommal testszerte megütötte. Az asszony 8 napon túl gyógyuló, töréses sérüléseket szenvedett.

"Meghalsz, megöllek!" 

A férfi mindezek után 2024. szeptember 5-én, a reggeli órákban a felesége miskolci házának zárt kerítésén beugrott, majd a bejárati ajtót berúgva bejutott az épületbe. Alvó feleségét egy pohár vízzel lelocsolta, majd fojtogatni kezdte, miközben azt kiabálta, hogy „Meghalsz, megöllek!”   

Nem ért véget a nyomozás 

A gyanúsított cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntettének megállapítására. A nyomozás kezdeti stádiumban van, ennek során kell arról dönteni, hogy a terhelt augusztus 11-i cselekménye milyen további bűncselekmény megállapítására lehet alkalmas. Az eljárás tárgyává tett kapcsolati erőszak bűntettére a Btk. 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztés büntetés kiszabását rendeli. Amennyiben a gyanúsítottat további bűncselekmény elkövetésével is meggyanúsítják, a vele szemben kiszabható büntetési tételkeret felső határa tovább emelkedik. A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított terhére róható bűncselekmény jellegére, tárgyi súlyára, a kiszabható büntetés mértékére, valamint személyi és vagyoni körülményeire  tekintettel a terhelt szökésétől, elrejtőzésétől lehet tartani. Nem zárható ki továbbá, hogy különösen a sértett befolyásolásával, megfélemlítésével megnehezítené, meghiúsítaná vagy veszélyeztetné a bizonyítást, valamint esetében a bűnismétlés veszélye is reálisan fennáll.  

A bíróság mindezek alapján egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában