Hajnali támadó

1 órája

Megöléssel fenyegette az idős nőt a felbőszült rabló

Mindössze 20 ezer forint zsákmánnyal távozott a rabló a 89 éves nőtől, de elkapták.

Boon.hu

Betört a házba a rabló

Fotó: Shutterstock

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen minősített rablás bűntette és más bűncselekmény miatt. A vádirat szerint a férfi 2024. május második felében, az egyik napon, a hajnali órákban a kerítésen átmászva bement a 89 éves, járási nehézségekkel küzdő nő, borsodi településen lévő családi házának udvarára. A fáskamráról lefeszítette a lakatot, a melléképület bezárt ajtaját benyomta. Értékek után kutatott: egy szövettáskába kézi szerszámokat, gipszet rakott össze, PB gázpalackot és zománcfestéket is összekészített. A lakóház padlására is felment.

Segítségért kiabált 

A betörő által keltett zajokat észlelte az időskorú nő, kiment az udvarra, látta a felnyitott mellékhelyiségeket, ezért az utcán segítségért kiabált. A raló ezalatt a nyitva maradt ajtón bement a házba, a fürdőszobában és konyhában kutatott, amikor az idős nő visszament, találkozott vele és távozásra szólította fel. A férfi erre azt mondta neki, hogy „úgyis megöllek”, majd kiment az udvarra, magához vette az előzőleg összepakolt táskát. A nő utánament, felszólította, hogy ne vigye el, majd a táskát megfogva próbálta visszahúzva elvenni a rablótól, aki ellökte őt magától és az alig 20 ezer forint értékű zsákmányával elmenekült.

Börtönbe küldenék 

Az ügyészség a büntetett előéletű, letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában