Garázdaság

3 órája

Vascsővel rendezte a vitát Prügyön

Ököllel válaszolt a vascsöves akcióra a megtámadott férfi.

Boon.hu

Vascsővel támadott

Fotó: BOON

A Szerencs Járási Ügyészség garázdaság és testi sértés miatt emelt vádat két férfival szemben. A vád szerint 2023. június 18-án este, a büntetőügy másodrendű vádlottja megjelent az első rendű vádlott prügyi háza előtti közterületen abból a célból, hogy korábbi konfliktusukat rendezzék. 

A másodrendű vádlott hívására az eső rendű vádlott kiment a lakásából az utcára, ahol kettejük között szóváltás alakult ki. A szóváltás során az első rendű vádlott egy nála lévő 1,5 máter hosszú vascsővel a másodrendű vádlott jobb kezére ütött, mire az a vascsövet kicsavarta a kezéből, majd az első rendű vádlottat ököllel több alkalommal arcon ütötte, végül a helyszínről eltávozott.

Könnyű testi sértés 

A  másodrendű vádlott az őt ért ütés miatt 8 napon túl gyógyuló kézközépcsont törést, míg társa 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, mellyel összefüggésben könnyű testi sértés miatt magánindítványt terjesztett elő. 

Az ügyészség az elsőrendű vádlottat felfegyverkezve elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés bűntettével, míg társát garázdaság és könnyű testi sértés vétségével vádolja és mindkettőjükkel szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak, valamint indítványozta a nyomozás során lefoglalt vascső elkobzását.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában