Bűntett

2 órája

Nyolc-tíz lépcsőfokot gurult, mielőtt meghalt

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki közös italozás után ölt Ózdon.

Boon.hu

A betonplaccra érkezett meg a sértett (képünk illusztráció)

Fotó: Bujdos Tibor

A nyomozás adatai szerint 2024. augusztus 30-án 10 óra körül Ózdon, a régi K&H bank épületének oldalsó lépcsőjénél a gyanúsított összetalálkozott egy ismeretlen férfival, akitől cigarettát kért, majd beszédbe elegyedtek. A férfi megkínálta borral is, majd a bank mögött tovább italoztak. Ezt követően a terhelt hamarosan távozott onnan, de később visszament a sértetthez, aki ekkor már a lépcső tetején aludt. A gyanúsított kivette a telefont a sértett zsebéből, majd felvette az oldaltáskáját és a bort a földről. Meg akarta szerezni tornacipőjét és karóráját is, de erre a férfi felébredt, felállt és kiabált vele, hogy adja vissza a holmiját. A ruhájába kapaszkodott, mikor a kifosztó el akart szaladni, és úgy meglökte a vállánál, hogy attól elesett és 8-10 fokot gurult lefelé a lépcsőn. A gyanúsított magára hagyta a még nyöszörgő sértettet, majd az értékeivel távozott.

bírósag, ítélet, letartóztatás, jogerős
Döntött a bíróság
Fotó: Shutterstock

Az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint nem kizárt, hogy a sértett koponyáját később még erőszakos beavatkozás is érte, így a helyszínen életét vesztette.

A gyanúsított cselekménye alkalmas nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított terhére róható kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény büntetési tételére, amely 10 évtől 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, megalapozottan lehet tartani a hajléktalan életmódot folytató gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől. Az sem kizárt, hogy a nyomozás jelenlegi szakaszában a gyanúsított még kihallgatandó tanúk befolyásolásával vagy tárgyi bizonyítékok elrejtésével a bizonyítás lefolytatását megnehezítené. Életmódjára tekintettel a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A bíróság mindezek alapján egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés végleges.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában