Letartóztatás

2 órája

Döbbenet: az óvodáskorú unokahúgát molesztálta!

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a fiatalkorú gyanúsítottnak a letartóztatását, aki kiskorú unokahúgával végzett szexuális cselekményeket.

Boon.hu

Egy óvodásra gerjedt (képünk illusztráció) Fotó: Czinege Melinda

A rendelkezésre álló adatok szerint a kiskorú sértettre és testvérére a nagyapa és annak lakásában élő más személyek, rokonok vigyáztak. Itt lakott a gyanúsított is, aki a sértettre felügyelt a nagyszülő távollétében.

Ráfeküdt a kislányra

Megalapozott gyanú merült fel arra nézve, hogy 2020 júniusát megelőzően a gyanúsított szexuális cselekményt végzett az akkor óvodáskorú sértettel oly módon, hogy a lemeztelenített alsótestű, hason lévő kislányra ráfekve nemi szervét a sértetthez nyomta. Egy másik alkalommal ezt egy erdős területen is megismételte, amikor a cselekményt észlelte a sértett testvére is.

Szexuális erőszak a vád

A gyanúsított cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas tizenkettedik életévét be nem töltött, felügyelete, illetve egyéb módon a hatalma vagy befolyása alatt álló személy sérelmére, szexuális cselekmény végzésével vagy végeztetésével elkövetett szexuális erőszak bűntettének a megállapítására.

A jelenlegi jogi minősítés szerint a gyanúsítottal szemben a büntetési tételkeret felső határa – halmazati büntetés kiszabása esetén, amennyiben a bűnösség megállapítására sor kerül – 10 évet meg nem haladó szabadságvesztés, figyelemmel arra, hogy fiatalkorúként valósíthatta meg a terhére rótt bűncselekményt.

Tartani lehet a szökésétől

A bíróság álláspontja szerint a várható büntetés súlyos mértékére figyelemmel a terhelt szökésétől, elrejtőzésétől megalapozottan lehet tartani, melyet személyi körülményei nem ellensúlyoznak. Fennáll annak a veszélye is, hogy a tanúkat megfélemlítené, jogellenesen befolyásolná, kedvezőbb vallomás megtételére bírná rá.

Mindezek alapján a bíróság – a bűncselekmények kiemelkedő tárgyi súlyát is figyelembe véve – egy hónapra elrendelte letartóztatását, melyet büntetés-végrehajtási intézetben rendelt végrehajtani.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában