Gyorshajtás

2 órája

Meglátta a rendőröket és gázt adott

Gyorsított eljárásban vonta felelősségre a rendőrség azt a budapesti férfit, aki kikerülte az őt leintő járőröket. Egy bűncselekmény és három szabálysértés a férfi mérlege.

A fotó illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: ronstik

Sebességellenőrzést hajtottak végre a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság munkatársai 2024. október 21-én a reggeli órákban Tiszabábolna és Tiszavalk közötti útszakaszon. A rendőrök közúti ellenőrzésük során meg akartak állítani egy autót, illetve annak sofőrjét. A férfi a felé irányuló hatósági, és egyértelmű karjelzést figyelmen kívül hagyta, 

inkább dinamikusan gázt adott, és kikerülte a rendőröket.

A járőrök kisvártatva ellenőrzés alá vonták a 38 éves budapesti férfit, akiről kiderült, hogy eltiltás hatálya alatt vezette járművét, továbbá három szabálysértést is elkövetett egyrészt túllépte a megadott sebességhatárt, nem állt meg a rendőri jelzésre, illetve nem használta az irányjelzőt.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság gyorsított szabálysértési eljárásban a közúti közlekedési szabályok megsértése miatt a sofőrt 169 ezer forint pénzbírsággal is sújtotta, és 12 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől, továbbá a büntetőeljárás pedig még folyamatban van.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában