boon.hu video

3 órája

Letartóztatta a bíróság az arnóti fiút agyonszúró férfit! (fotó, videó)

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint egy verekedés során megszúrta a 16 éves sértettet olyan súlyos sérülést okozva neki, hogy a fiú a helyszínen elhunyt. A törvényszék arról is tájékoztatott a döntés után, hogy milyen eseménysorozat vezetett a tragikus végkifejlethez, amely során leszúrta a férfi a tinit.

Boon.hu

A bíróság folyosóján

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Nagy volt a médiaérdeklődés kedden délután a Miskolci Törvényszék folyosóján, ami nem csoda, hiszen bíróság elé állították az a 20 éves vattai férfit, aki vasárnap hajnalban egy vita hevében leszúrta a 15 éves arnóti fiút a Kisavason Miskolcon. A kérdés a letartóztatás volt, melyről a bíróság döntött. A férfi igyekezett egy kapucnis felsővel elrejteni az arcát a sajtó munkatársai elől.

leszúrta
A 20 éves fiatal férfi leszúrta a 16 éves fiút. Letartóztatásáról döntött a bíróság
Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Két születésnapi buli egymás közelében

A törvényszék számára rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított ismerőseivel a Miskolc, „Kisavas” városrészen található pincesoron születésnapi rendezvényen vett részt október 12-én este. A születésnapot ünneplő lány barátnőjéhez több esetben átment a közelben szórakozó, hasonló rendezvényen részt vevő sértett a barátjával, aki az említett lány öccse. Mindkét társaság fogyasztott alkoholt a szórakozás során.

A szóváltás után magához vette a kést

Az éjszakai órákban a gyanúsított szórakozási helyéül szolgáló pinceház két falfelületét a sértett és barátja krétával összefirkálták, amely miatt számonkérte őket a terhelt és egy jelen lévő másik személy. A két fiatal szóban bántalmazással fenyegette meg a gyanúsítottat, majd távoztak a helyről, később azonban, amikor visszamentek a sértett kabátját megkeresni, a terhelt késszúrást helyezett kilátásba, amennyiben a fiú újra visszatér a szórakozóhelyre. Ekkor a gyanúsított egy nagyméretű, 24 centiméter pengehosszúságú konyhakést vett magához.

Rúgás, ütés, majd előkerült a kés és leszúrta

Kis idő elteltével a sértett és barátja ismét felkeresték a másik társaságot, verekedésre hívták az ott tartózkodó gyanúsítottat, amelyet ő elfogadott, így mindhárman kimentek a szórakozóhely elé. A sértett barátja távolabbról combon rúgta, míg a sértett ököllel egy alkalommal arcon ütötte a terheltet, mire ő a kezében lévő konyhakéssel oldalról, nagy erővel mellkason szúrta a sértettet. A fiú életét a kiérkező mentőszolgálat munkatársai az elsősegély és szakszerű ellátás ellenére sem tudták megmenteni.

A jogi minősítés még változhat

A gyanúsított cselekménye a jelenlegi adatok alapján – bizonyítottság esetén – alkalmas halált okozó testi sértés bűntettének megállapítására, azonban nem zárható ki súlyosabb bűncselekmény elkövetésének gyanúja sem, az eljárás további szakaszában a bűncselekmény jogi minősítése változhat.

Így döntött a bíróság

A gyanúsított kiemelt tárgyi súlyú, élet elleni bűncselekményt követhetett el, amely cselekmény 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bíróság álláspontja szerint a várható büntetés súlyos mértékére figyelemmel a terhelt szökésétől, elrejtőzésétől megalapozottan lehet tartani. Fennáll továbbá a bizonyítás veszélyeztetésének lehetősége is, nem zárható ki, hogy a terhelt a tanúkat számára kedvezőbb vallomás megtételére bírná rá.

Mindezek alapján a bíróság egy hónapra elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában