Ítélet

3 órája

Majdnem agyonverték az idős férfit a kerékpárjáért

Ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék annak a három vádlottnak az ügyében, akik a sértett férfit ütlegelték és rugdosták. Majdnem agyonverték, csak mert meg akarták szerezni a kerékpárját.

Boon.hu

Nem kegyelmeztek az idős férfinek

Forrás: Shutterstock

A bíróság által megállapított tényállás szerint a női vádlott 2023 júniusában az esti órákban egy borsodi település utcáján összetalálkozott az idős sértett férfival, akitől elkérte a kerékpárját. A sértett odaadta, de mivel a váltó rövid táv megtétele után elromlott, így a nő nem jutott vele messzire: visszatolta a sértettnek közölve, hogy műszaki hiba lépett fel. Ekkor még úgy tűnt, hogy nem lesz semmi komolyabb következménye az esetnek, végül nem így lett, majdnem agyonverték az idős férfit.  

majdnem agyonverték
Majdnem agyonverték a férfit, ítéletet hozott a bíróság
Fotó: Shutterstock

Beszállt a két fiatalkorú

A férfi ugyanis dühös lett amiatt, hogy elromlott a kerékpár és miközben tovább haladt, szidalmazta a vádlottat. Erre a nő mérgében a sértett után ment, megragadta a bicikli hátsó kerekét és rángatni kezdte, majd – mivel a férfi nem esett el – őt is lökdöste. Ekkor jelent meg a helyszínen a két, ittas állapotban lévő fiatalkorú terhelt, akik előbb még felszólították a nőt, hogy hagyja békén a sértettet. Amikor azonban a női vádlott közölte, hogy kell neki a kerékpár, úgy döntöttek segítenek neki, közösen a sértett után eredtek és bántalmazni kezdték.

Majdnem agyonverték

A férfi az egyik ütéstől a földre esett, homlokát a betonozott talajnak ütötte. A nő és egyik fiatalkorú társa azonban még ezután fejen rúgták, majd a kerékpárral és a sértett mobiltelefonjával távoztak a helyszínről. Az idős férfi a bántalmazás következtében közvetetten életveszélyes sérüléseket szenvedett el.

Fegyház és fiatalkorúak börtöne

A bíróság a keddi ülésén a vádlottakat társtettesként, csoportosan elkövetett rablás bűntettében, valamint társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettében találta bűnösnek. A törvényszék a terhelteket – a rendiség sorrendjében – 7 év, 3 év 6 hónap, illetve 3 év szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtási fokozata az elsőrendű vádlott esetében fegyház, társai tekintetében pedig fiatalkorúak börtöne.

A sértett megbocsátott

A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlottak beismerő vallomását, a sértetti megbocsátást, valamint azt, hogy a kár részben megtérült, amelynek súlyát azonban csökkenti, hogy ez a nyomozó hatóság tevékenységének volt köszönhető. Súlyosító körülmény volt az elsőrendű terhelt elkövetésben játszott kezdeményező szerepe, a társtettesség, valamint az útonálló jellegű elkövetés.

Még nem jogerős

Az ítélet nem jogerős, az elsőrendű vádlott és védője elsősorban felmentés, másodsorban enyhítés végett jelentett be fellebbezést, az ügyész pedig három munkanapot fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, tájékoztatta portálunkat a Miskolci Törvényszék.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában