Vádat emeltek ellene

2 órája

Miskolci abszurd: volt tanárát fosztotta ki

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen kifosztás bűntette és más bűncselekmény miatt, aki a 87 éves férfitől gyógyszerre pénzt kért, majd eltulajdonította pénztárcáját személyes irataival.

Boon.hu

A pénztárcából vette ki az összeget

Forrás: shutterstock

Fotó: Vincent Nazareth

A vádirat szerint a vádlott 2024. február elején a délutáni órákban miskolci lakásán felkereste volt tanárát, pénzt akart szerezni tőle, azzal az ürüggyel, hogy a 87 éves időskorú férfinak azt mondta, a gyermeke gyógyszereinek kiváltásához lenne szüksége készpénzre.

Egy ezrest kapott, ugyanannyit lopott

A sértett segítségként ezer forintot adott neki, mire a vádlott egy pohár vizet kért, így elterelte a figyelmét, és amíg a sértett a konyhába ment, a lehetőséget arra használta fel, hogy az előszobában fogasra felakasztott táskából a pénztárcát a benne lévő ezer forinttal és személyes okmányokkal eltulajdonította.

Az ügyészség a büntetett előéletű, különös visszaeső vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott – tájékoztatta portálunkat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában