Helyi közélet

2008.03.07. 16:27

Európa diákjai a miskolci Zrínyiben

<p>Miskolc - Külföldi diákokat látott vendégül a héten a Zrínyi Ilona Gimnázium. A vendégek, a 14 középiskolás és kísérőtanáruk, Angliából, Franciországból, Németországból Finnországból és Lengyelországból érkeztek.</p>

A külföldi diákok jól érezték magukat a Zrínyiben. Megalapozták az együttműködést. Külföldi diákokat látott vendégül a héten a Zrínyi Ilona Gimnázium. A vendégek, a 14 középiskolás és kísérőtanáruk, Angliából, Franciországból, Finnországból és Lengyelországból érkeztek. Ők már három éve közös témákon dolgoznak a Comenius programnak köszönhetően. Most azért érkeztek Miskolcra, hogy előkészítsék az újabb Comenius-pályázatot, melybe ezúttal a zrínyis diákokat is szeretnék bevonni, mondta el lapunknak Kovácsné Szegedi Ildikó iskolaigazgató. 

 Mindent értettek

- Nagyon jól érezték nálunk magunkat a külföldi diákok. A programjukat úgy állítottuk össze, hogy változatos legyen, és ezáltal sokféle tevékenységben részt tudjanak venni. Prezentációk, óralátogatások és szabad foglalkozások váltogatták egymást. Különösen tetszett nekik az Európa Házban tartott műsorral fűszerezett, regionális tájékoztató. Alkalmuk volt kirándulásra is, Mezőkövesd és Eger nevezetességeivel ismerkedtek. A sors úgy hozta, hogy a kísérőtanár épp angol-dráma szakos, így nagy figyelemmel tanulmányozta a mi iskolánk dráma tagozatának munkáját. A diákoknak rendkívül tetszett az is, hogy a két tannyelvű osztályokban, mivel ott angolul folyt a beszélgetés, értették, miről van szó a földrajz- és a történelemórán is - mesélte az igazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában