Helyi közélet

2010.03.13. 16:44

Beemelték a gázmotort

<p>Miskolc - A Futó utcai biogáz beruházás jelentős szakaszához érkezett – tájékoztatott Tanka Sándor, a MHŐ Kft. műszaki igazgató helyettese. Beemelésre került az új villamosenergia ternelésre is alkalmas gázmotor.</p>

A mintegy 500 kilowatt teljesítményű berendezés részben a 319 lakásos Futó utcai lakótelep fűtéséhez szolgáltat energiát a Bogács utcai szeméttelepről szállított biogáz segítségével, részben villamosenergiát termel, melyet értékesít a vállalat – fejtette ki az igazgatóhelyettes.

Korábban a nyári időszakban a hőenergiaigény csökkenésekor keletkezett többlet biogázt fáklya segítségével égették el. A teljesen automatizált fűtőműben marad továbbra is a két gázkazán, a biogáz felhasználására alkalmas kazán és kibővült a gázmotorból származó hőenergia fogadó állomásával – avatott be a részletekbe. A KEOP pályázat útján megvalósult mintegy 500 milliós beruházás 40 százaléka vissza nem térítendő támogatás, a fennmaradó rész reális számítások alapján hat év alatt megtérül, mely kiugróan rövid idő ebben a szektorban – emelte ki Tanka Sándor.

A következőkben a Tatár utcánál várható egy kétszer ekkora teljesítményű fejlesztés és indul a Mihő saját irodaházának panelprogramos beruházása – tudtuk meg a műszaki igazgatóhelyettestől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában