Helyi közélet

2011.09.01. 14:30

"Megalázó a heti 32 óra"

Miskolc - Jelentős változások várhatók az oktatási ágazatban a jövőben, Miskolcon járt a PDSz elnöke.

Miskolc - Jelentős változások várhatók az oktatási ágazatban a jövőben, Miskolcon járt a PDSz elnöke."Szimpatikus az a cél, hogy a kormány minden iskolában egyforma színvonalú oktatást szeretne, de ehhez nem lenne szükség az államosításra, ezt önkormányzati keretek között is meg lehetne valósítani, ha az állam biztosítaná a megfelelő támogatást a önkormányzatoknak" - jelentette ki Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének az elnöke a Miskolcon tartott sajtótájékoztatón csütörtökön. Ezt azzal kapcsolatban mondta el, hogy a kormány elfogadta az új köznevelési törvényt.

Az elnök szólt arról is, hogy megalázónak érzik a törvény azon pontját, ami arról rendelkezik, hogy pedagógusoknak heti 32 órát kell az iskolákban tölteniük, mert ez azt a látszatot kelti, mintha a nevelők nem akarnának dolgozni. Egy 2010-es felmérésből pedig kiderült, hogy a pedagógusok heti 52 órát fordítanak munkájukkal kapcsolatos feladatok elvégzésére.

A sajtótájékoztató után a miskolci Berzeviczy Gergely Szakképző Iskola udvarán egyeztető fórum kezdődik a pedagógusok és a városvezetők között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában