Helyi közélet

2011.10.03. 19:58

Koponya a hulladék között

Miskolc - Feltehetőleg egy 25-32 év körüli nő koponyáját találták meg, a test többi része segíthetne az elhunyt azonosításában.

Miskolc - Feltehetőleg egy 25-32 év körüli nő koponyáját találták meg, a test többi része segíthetne az elhunyt azonosításában.Egy koponyát találtak az egyik szelektív hulladékgyűjtőben – írta néhány napja az északhirnök.hu. Mint kiderült, a történet április hatodikára datálódik, ekkor érkezett bejelentés a Miskolci Rendőrkapitányság ügyeletére, hogy egy nejlontáskában – némi föld és növényi gyökérmaradvány társsaságában – egy emberi koponyára talált az egyik szelektív hulladékot válogató munkás az AVE Miskolc Kft. hulladéktelepén. A rendőrség a szemétlerakóhoz sietett, mivel azonban ide 260 településről hordják a szelektív hulladékot, a táska – és a koponya – eredetére nem sikerült rábukkanni.

Nincs DNS

Mint Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa elmondta, az emberi maradványt antropológus és orvos szakértő is megvizsgálta, és arra a következtetésre jutottak, hogy az valószínűleg egy 25-30 év körüli nő koponyája lehet. Erre a rendelkezésre álló felső fogsor kopásából következtettek – az alsó állkapocs a hozzátartozó fogakkal együtt nem került elő. A szakértők szerint a koponya néhány éve lehetett a földben, azon azonban olyan jellegű elváltozásokra, amiből a halál okára következtetni lehet, nem találtak, így azt sem tudni, a nő természetes halállal halt-e meg vagy bűncselekmény áldozata lett. A koponyán a szakemberek nem találtak olyan szövetmaradványt sem, amiből DNS-hez juthattak volna, ezért a koponya tulajdonosát genetikai jellemzői alapján sem lehet azonosítani.

Ha a rendőrök legalább azt tudnánk, mikor került a földbe a maradvány, az már támpontul szolgálhatna, mert az időpontot össze lehetne vetni az eltűnt személyek nyilvántartásával, és persze az is közelebb vihetné őket a megoldáshoz, ha az, aki a szelektív hulladékgyűjtőbe dobta a koponyát, jelentkezne, és megmutatná azt a helyet, ahol találta, mert annak közelében további csontmaradványok lehetnek, amelyek talán tartalmaznak azonosításra alkalmas szöveteket. Jelenleg az ügyben a Miskolci Rendőrkapitányság államigazgatási eljárást folytat.

Négy éve a Cirkont Zrt. telephelyén egy tömörítés előtt álló hulladékhalomból került elő egy holttest. Egy Búza tér környékén csövező hajléktalan valószínűleg kihűlés áldozata lett, az ő – sebhelyek és sérülések nélküli – holtteste került elő az egyik kukából.

ÉM-SZP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában