Választás 2024

2024.05.27. 19:14

Lázár János: meg kell erősíteni a békepárti oldalt (fotókkal)

Béke vagy háború – a miniszter szerint ez a június 9-i EP-választás tétje.

Marosréti Ervin

Csuzda Gábor polgármesterjelölt, Lázár János építési és közlekedési miniszter, Riz Gábor a térség országgyűlési képviselője a fórumon.

Fotó: Vajda János

Borsodban járt a hét első napján Lázár János. Az építési és beruházási miniszter Miskolcon kezdett, ahol az Erzsébet téren találkozott a lakossággal. Putnokon a Tompa Mihály Közösségi Ház előtt standolt a kormánypárt, ezután pedig Ózd belvárosában találkozott a helyi képviselő-jelöltekkel és az érdeklődőkkel. Zárásként pedig a Digitális Erőműben tartott lakossági fórumot a kormánypárti politikus, ahol az országos ügyek mellett az önkormányzati választást is érintette.

– Ebben a városban találtunk egy kiváló polgármester-jelöltet dr. Csuzda Gábor személyében, aki megítélésem szerint a település legjobb területi képviselője – emelte ki Lázár János. – Június 9-én arra vállalkozik, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjeként az embereket szolgálja. Itt olyan típusú problémák vannak, amit az ózdiak egyedül nem tudnak megoldani. Ózd gondjai a kormány gondjai is, ezért szükség van egy olyan polgármesterre, aki együtt tud dolgozni az ország vezetésével, Magyarország Kormányával is.

A béke mellett

A lakossági fórumon Lázár János kitért az Európa Parlamenti választásokra is. Mint mondta: jövő héten vasárnap a magyaroknak a béke és a háború kérdéséről kell dönteni.

– Borsod vármegyének azon a részén vagyunk, ahol közel van hozzánk a szomszédos háborús ország, ahol magyarok vannak veszélyben – folytatta az építési- és beruházási miniszter. – Valamint egy másik ország, Szlovákia, ahol néhány nappal ezelőtt akarták megölni a miniszterelnököt. Erre nem lehet azt mondani, hogy a világban a dolgok jó irányba mennek. Éppen ezért Magyarország kormányának megerősítésére, a Fidesz-lista megerősítésére és Orbán Viktor béketámogató politikájának megerősítésére van szükség. Az embereknek arról kell szavazni, hogy béke, vagy háborúpárti politikát folytassanak a magyarok. Nekünk az az érdekünk, hogy béke legyen, és ennek a jegyében a Fidesz számít a választók támogatására.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában