Helyi közélet

2011.12.08. 16:12

Civil Karácsony a Szinva-teraszon

Miskolc - Az „Ajándékházba” miskolci nehéz sorsú gyerekek számára várnak ajándékokat.

Miskolc - Az „Ajándékházba” miskolci nehéz sorsú gyerekek számára várnak ajándékokat.

Az Adventi időszakban december 8-től december 21-ig a Szinva-terasz a civileké lesz - tájékoztatott Dr. Kiss Ákosné Gonda Erika a város rendezvényeinek szervezője. Civil szervezeteknek, segélyszervezeteknek, egyházaknak, iskoláknak ingyenes fa pavilonokban biztosítanak megjelenési lehetőséget akár egy hét, de legalább egy nap időtartamra.

- A cél az, hogy a civil szervezetek megmutathassák magukat egy olyan időszakban, amikor az emberek szívét meg lehet érinteni és az átadott üzenet fogadásra talál - fejtette ki a szervező. Minden hétköznap állandó időpontban: 12-17 óráig, szombat, vasárnap: 10-15 óráig lehet a faházakat igénybe venni. Színpadi megjelenésre is van lehetőség, a színpadi erősítést a Polgármesteri Hivatal biztosítja. A legfrissebb állapot szerint 51 civil szervezet, segélyszervezet és iskola jelentkezett, hogy megtöltik tartalommal a faházakat és a színpadot - ismertette.

Eredetileg a színpadon minden nap csak 1 órában lett volna műsor, de olyan sok jelentkező volt, hogy azok a fellépők, akiknek nincs szükségük hangosításra napközben is fellépnek, tehát bővül a műsorszolgáltatás - tudtuk meg. A színpad mellett „Ajándékházat” állítottak fel, melybe miskolci nehéz sorsú gyerekek számára várnak ajándékokat, már nem használt, de jó állapotú könyveket, játékokat. A dobozokra kérik írják rá a megajándékozni szánt kisfiú vagy lány körülbelüli életkorát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában