Siker

2 órája

Így hódította meg a világot a mezőkövesdi mesterfodrász

Tóth Marianna október közepén elnyerte a világbajnoki címet a párizsi OMC Világkupán kreatív hajfonás kategóriában. A mezőkövesdi mesterfodrász a versenyfelkészülésről és a jövőre vonatkozó terveiről is beszélt portálunknak.

Gárdonyi Edina

Tóth Marianna mesterfodrász Párizsban a győztes alkotásával.

Forrás: Tóth Marianna

Tóth Marianna mindössze négy éve kezdett el versenyezni, és minden alkalommal előkelő helyen végzett. A mezőkövesdi mesterfodrász kreatív fonás kategóriában legutóbb tavasszal, a Miskolcon megrendezett Kézműves Kupán is a dobogó legfelső fokára állhatott. Akkor arról is mesélt a boon.hu-nak, hogy legnagyobb álma részt venni az őszi világkupán Párizsban. Hosszú és kihívásokkal teli felkészülés után sikerült valóra váltania álmát, és a világ legjobbjaként nyerte meg a rangos nemzetközi versenyt.

mesterfodrász, mezőkövesdi, tóth marianna, világbajnok, párizs
A mezőkövesdi mesterfodrász, Tóth Marianna világbajnok hajkölteménye.
Forrás: Tóth Marianna

Így lett világkupa győztes a mesterfodrász

A tehetséges fodrász számára a felkészülés és a versenyélmény volt a legfontosabb. A verseny előtt is hangsúlyozta, hogy számára nem az eredmény a legfontosabb, hanem az oda vezető út és az élmény, amit általa szerezhet.

Elmondhatatlan érzés, remegek, nagyon boldog vagyok. Nehéz volt maga az út, de minden pillanata megérte!

nyilatkozta a boon.hu-nak a győzelem után. A verseny előtti felkészülést nehezítette, hogy egy makacs ínhüvely-gyulladással küzdött, ami komoly fájdalmakat okozott a csukló- és könyöktájékon. Az utolsó pillanatig kórházba járt kezelésre, de ennek ellenére naponta gyakorolt, még akkor is, amikor a keze sínben volt, hogy felkészüljön a versenyre, ahol mindössze negyven perc állt rendelkezésére a hajköltemény elkészítésére.

Egy új kategória kihívásai

A kreatív hajfonás kategória új versenyszám volt, amely izgalmas kihívást jelentett. 

Évek kellenek, hogy kiforrjon egy új versenykategória, ezért talán a legnehezebb az volt, hogy megálmodjam a haj stílusát. Próbáltam esztétikus frizurát tervezni a saját ízlésemnek megfelelően és figyeltem arra, hogy tiszta technikákkal dolgozzak

 – osztotta meg a mesterfodrász. A verseny során nemcsak a hajfonat technikai kidolgozottságát értékelték, hanem az összhatást is, így a baba sminket kapott, és varrónővel készíttetett rá ruhát is. Az utolsó simításokat, beleértve a sminket és a ruha végső beállításait, a verseny helyszínén végezte el, hogy minden tökéletes legyen.

Új kategóriában próbálja ki magát és a versenypálya másik oldalával is szemezget

A fantasztikus győzelem után a fiatal anyuka nem pihen, hiszen már javában készül a novemberi Európa Kupára, amelyet Budapesten rendeznek. Ezúttal azonban nem kreatív hajfonás kategóriában indul, hanem avantgárd haj kategóriában, ahol élő modellen készítenek különleges fantáziafrizurákat nagy póthaj-kompozíciókkal.
A mesterfodrász már zsűrizett is hazai versenyen, és azután, hogy a fonás kategóriában a világ tetejére állhatott, felmerült benne, hogy a jövőben zsűritagként is szívesen részt venne versenyeken. 

Nagyon szeretném, bízom benne, hogy felkérnek majd a versenypálya másik oldalára is

 – árulta el terveit.

Íme, a győzelem pillanata:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában