Helyi közélet

2012.01.26. 16:17

Játékosan neveltek a biztonságos közlekedésre

Miskolc - A csibész róka rozoga biciklijén még utast is szállított.

Miskolc - A csibész róka rozoga biciklijén még utast is szállított.

A biztonságos közlekedésre nevelést nem lehet elég fiatal korban elkezdeni, de egy óvodást, kisiksolást még hiába bombáznánk a KRESZ paragrafusaival. Az ő értelmükre a mesék világán keresztül lehet hatni. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság ezért az idén első alkalommal rendezte meg csütörtökön az „Úton – útfélen” elnevezésű közlekedési és baleset-megelőzési témájú bábversenyt. Mint Egyedné Novodonszki Éva, a megyei főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa – aki korábban a rendőrség óvodáját vezette, és most a zsűri egyik tagja is volt – elmondta, a szervezők olyan óvodás és alsó tagozatos általános iskolás gyermekekből álló csoportok jelentkezését várták, akik közlekedéssel kapcsolatos történetet, mesét adtak elő saját készítésű bábokkal.

A megyéből hat csoport indult a versenyen, voltak olyan gyerekek, akik ujjbábokkal, mások kartonpapírból készült pálcás bábokkal meséltek el történetet – rendszerint a tanmesékhez illően valamilyen könnyebb balesetet, ami elkerülhető lett volna, ha a pórul jártak betartották volna a szabályokat.

A kicsik nem csak saját, de társaik előadására is figyeltek, így valószínűleg teljesült a verseny célja, hogy a bábelőadások során a gyermekek a megjelenített közlekedési szituációkból játékosan ismerkedjenek meg a közúti közlekedési szabályokkal.

ÉM-SZP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában