Helyi közélet

2012.10.03. 16:42

Vége a játéknak - "Kifejezetten rossz a hangulat"

Miskolc - A pénznyerő automaták teljes megszüntetése kapcsán egy miskolci játékteremben igyekeztünk tájékozódni.

Miskolc - A pénznyerő automaták teljes megszüntetése kapcsán egy miskolci játékteremben igyekeztünk tájékozódni."Ne fotózz le kérlek" - mondja egy ötven körüli férfi a játékterem homályában. "És nem is akarok semmit mondani..." - teszi hozzá, majd visszafordul a gép felé.

- Elképzelni sem tudom, hogy micsoda érdekek állhatnak e mögött a döntés mögött. Arra gondolok, hogy ilyen gyorsan és hirtelen meghozták ezt a törvényt. - jelenti érdeklődésünkre a miskolci játékterem anonimitását kérő alkalmazottja. - Mert azért olyat ritkán látni, hogy hétfőn szó van erről a tervezetről, kedden pedig meg is szavazzák azt... Mi lesz? Felfogni sem tudjuk mi lesz velünk... Nyilván ez akkor fog tudatosulni bennünk, amikor el kell majd mennünk munkát keresni.

"Rossz szöveg"

Arra a felvetésünkre, hogy hozzávetőlegesen Miskolcon mindez hány embert érinthet azt felelte a férfi, hogy nehéz megsaccolni.

- Ha a mi egységeinkből indulok ki, akkor 300 embert legalább. - teszi hozzá. - Ezért aztán kifejezetten rossz a hangulat köztünk.

És, hogy beszéd téma-e a vendégek körében? Természetesen igen.

- Azt mondják, hogy hadd döntsék már el ők, hogy hová teszik a pénzüket. - fogalmaz. - Higgye el, az egy rossz szöveg, hogy a szegények miatt hozták ezt a törvényt. Ide, ebbe a játékterembe például szegények nem járnak. Ez nem az a fajta terem, ahol az utolsó fillérjeiket teszik bele a játékba az emberek.

ÉM-JLI


Vége a játéknak - 21-re lapot húztak

Borsod-Abaúj-Zemplén - A hét elején a kormányszóvivő a pénznyerő játékautomaták működtetésének teljes megszüntetését jelentette be. Ezzel a költségvetés milliárdos bevételtől esik majd el, ugyanakkor több ezren maradnak januártól munka nélkül.

Jegyzet: Nem játék

Van az úgy, hogy az embernek hirtelen jött ötletei segítenek a legtöbbet, egy frappáns húzással hihetetlen népszerűségre és megbecsültségre tesz szert és még keres is rajta valami aprót. Pap Gyula jegyzete

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában