Helyi közélet

2012.11.21. 16:57

„Jól tanulni mindenütt lehet”

Miskolc - A nyolcadikosok nyílt napokon ismerkednek a középiskolákban folyó munkával.

Miskolc - A nyolcadikosok nyílt napokon ismerkednek a középiskolákban folyó munkával.Miért nem ég el az 500 forintos, ha lángra lobbanása előtt alkoholba mártjuk? Miért nem folyik ki a tele pohárból a víz, ha sok-sok gémkapcsot teszünk bele? És hogyan lehet a felvételi előtt álló diákokat sorosan kapcsolni? Mindezekre a kérdésekre választ kaphattak azok a nyolcadikosok, akik tegnap a Herman Ottó Gimnázium nyílt napján vettek részt, és ellátogattak a természettudományi laborba Pántyáné Kuzder Mária fizikaórájára.

A középiskolai jelentkezés előtt álló diákok igyekeznek a napokban minél több iskolába eljutni, hogy végül a lehető legjobban döntsenek. A bemutatóórák szünetében azt kérdeztük a nyolcadikosoktól, milyen szempontok alapján választanak iskolát ?

Csupa jó hír

Branyiczki Bence, a Könyves Kálmán Általános Iskola nyolcadikosa eddig csupa jó hírt hallott a Hermanról, ezért szeretne itt tanulni. Mint mesélte, sok ismerőse jár ide, és ők elégedettek a gimnáziummal. Bencét főleg az angol és a biológia érdekli, úgyhogy megpróbál olyan osztályba bekerülni, ahol ezeket a tantárgyakat tanulhatja emelt szinten. Megjegyzi: azonban senkinek nem kell elkeserednie, ha nem jut be a legjobb iskolába, mert tanulni mindenütt lehet.

Fehér Csilla a Kazinczy Általános Iskolából érkezett, őt is az angolos osztályok érdeklik. Megtudtuk: azért választaná a Hermant, mert azt hallotta, hogy Miskolcon ez a legjobb gimnázium, és a nyelvoktatás színvonala is magas.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában