Helyi közélet

2012.11.12. 15:48

Mi lesz a Szivárvány óvoda felújításával?

Miskolc - Az MSZP és a Jobbik is aggódik a Szivárvány óvodáért, illetve a kiköltöztetett óvodásokért.

Miskolc - Az MSZP és a Jobbik is aggódik a Szivárvány óvodáért, illetve a kiköltöztetett óvodásokért.Lesz-e még gyerek a Szivárvány oviban? – tette fel a kérdést hétfői sajtótájékoztatóján Szihalmi Péter, a miskolci MSZP alelnöke és Bartha György szocialista frakcióvezető-helyettes. Mindezt annak kapcsán, hogy az óvodát kívülről felújították, de belülről – ahogy fogalmaztak – romokban hever.

„A Szivárvány óvoda felújítására még az előző városvezetés nyert el 100 millió forintot. A választások után azonban parkolópályára került a projekt. Tavaly szeptemberben kellett volna átadni a felújított óvodát. Ehhez képest csak idén májusban költöztették át a gyerekeket a Könyves Kálmán Általános Iskolába, arra hivatkozva, hogy már kezdődnek a munkák. Kívülről el is végezték a rekonstrukciót, de belül nem. Majd egy újabb időpontot mondtak az átadásra: december 31. De úgy tűnik, ez is csúszik” – sorolták a szocialisták.

Azt is elmondták, hogy eddig négyféle magyarázatot kaptak arra, miért nem újítják az óvodát. Az egyiket Kriza Ákos polgármester mondta az októberi közgyűlési ülésen, miszerint a kivitelező silány munkája miatt áll a beruházás – tudtuk meg. „A másik, hogy elszámolási probléma van a kivitelező és az alvállalkozók között, a harmadik, hogy a kivitelező és a város között van elszámolási vita, és azt is mondták, a fővállalkozónál tulajdonosváltás van, ezért áll a munka” – fogalmaztak.

Hangsúlyozták azt is, az óvodásoknak nem jó, hogy az iskolásokkal kell egy épületben lenniük.

A szocialisták kérdést is intéztek az önkormányzathoz: „Igaz-e, hogy a közbeszerzési tanácsnál és az esélyegyenlőségi tanácsnál is feljelentették emiatt az önkormányzatot? Igaz, hogy olyan személy vezeti az építési naplót, aki nem szerepel a vállalkozói szerződésben, igaz-e, hogy a közbeszerzési értesítőben nem jelentették meg a vállalkozói szerződés módosítását?”

Betekintés

„Elképesztő az a dilettantizmus, melynek eredményeként szinte nincs olyan önkormányzati beruházás Miskolcon, amely időben elkészülne. A hozzá nem értés most a Szivárvány Óvodát érte utol” – ezt már Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő mondta, aki szintén ebben a témában tartott sajtótájékoztatót hétfőn. Ő is elmondta, hogy az átadás csúszása megnehezíti az óvodások mindennapjait, hiszen egy általános iskola infrastrukturálisan nem alkalmas a kisgyermekekkel járó feladatok tartós ellátásához.

„A kialakult helyzet tisztázása érdekében arra kérem a fideszes városvezetést, ne takargassa lapjait, biztosítson a Jobbik szakértői számára betekintést a projekt dokumentumaiba. Ennek részeként látni kívánjuk a jelenlegi és az „eltűnt” kivitelezővel megkötött szerződéseket, mindkét fél részletes költségvetését, valamint az eddig elvégzett munkák átvételi és átadási dokumentációit, a műszaki ellenőr kézjegyével ellátott jegyzőkönyvekkel együtt” - fogalmazott a képviselő.

ÉM-NSZR

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában