Helyi közélet

2013.01.22. 12:10

EKF - A Kocsonyafesztivál békája Kassán

Miskolc, Kassa - Lelkesen fogadták a Kocsonyafesztivál békáját a Kassa Európa Kulturális Fővárosa megnyitóján.

Miskolc, Kassa - Lelkesen fogadták a Kocsonyafesztivál békáját a Kassa Európa Kulturális Fővárosa megnyitóján.

Horváth Péter, alias Brecus Anonymus, felesége kíséretében rótta az Auparkot meg Kassa utcáit, és mosolyogva invitálta a járókelőket a február 22-én kezdődő Kocsonyafesztiválra.

-Nagy feltűnést keltett a sétáló óriásbéka, és mindenütt érdeklődők vettek körül minket. Mind az ötszáz -szlovák/ angol nyelvű- szórólapot elosztogattuk, sokan kérték, hogy hadd készítsenek a békával közös képet. Edina mindenkivel lefotózott. – mesélte Péter. Akikkel beszélgettünk, azoknak körülbelül 20%-a ismeri a Kocsonyafesztvált, jártak is már a miskolci rendezvényen . Kérdezgették, lesz-e és mikor Kocsonyafesztivál. Mi persze mondtuk, hogyne lenne ! Február 22-és 24 között jöjjenek mindenképpen, mert ráadásul Kassa lesz a külföldi díszvendégünk. Megígérték, hogy jönnek, hiszen szeretik a jó kocsonyát, meg a változatos, igényes programokat.

A Kassa Európa Kulturális Fővárosa megnyitón ugyancsak részt vett Pászkán Zsolt, a Kocsonyafesztivál stratégiai igazgatója.

- Felemelő érzés volt a Máray-szobor leleplezését, a belvárosi Máray tér avatását végignézni.- mondta Pászkán Zsolt, aki a nagyszabású ünnepségsorozat nyitónapját szakmai szemmel is nézte.

-Hatalmas, háromszintes színpadot építettek a város főterén, és bőséges programról gondoskodtak a szervezők. Igaz, a fesztiváli hangulatot még nem sikerült megtalálniuk, de ebben majd mi besegítünk itt Miskolcon. – ígérte az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában