2013.02.14. 14:50
Tőzsdére vitték a miskolci kocsonyák legjavát
Miskolc - Az idén is sikeres volt az Első Miskolci Kocsonyatőzsde akciója. Annak ellenére, hogy még csak tavaly ismerkedtek meg a vendéglátóipar szereplői a kocsonyatőzsde működésével, a mostani, második alkalommal már otthonosan érezték magukat a „parketten”.
Miskolc - Az idén is sikeres volt az Első Miskolci Kocsonyatőzsde akciója. Annak ellenére, hogy még csak tavaly ismerkedtek meg a vendéglátóipar szereplői a kocsonyatőzsde működésével, a mostani, második alkalommal már otthonosan érezték magukat a „parketten”.
- Nagyon fontos, hogy a keresleti és a kínálati oldalon állókat összehozzuk egymással, hogy az árut eladó és a nagy tételben vásárló találkozzon. Így a vevőknek alkalmuk nyílik arra, hogy az ár-érték arányt figyelembe véve a legjobb és még megfizethető készítményt rendeljék meg. Komoly tételekről van szó, hiszen a fesztiválra 250-300 ezer vendéget várunk, akiknek a többsége szereti a kocsonyát – fejtegette Rózsa Edit alapító-tulajdonos, a Kocsonyatőzsde ötletgazdája. Bár pontos adataink nincsenek, de megfigyelők szerint körülbelül 45-50 ezer tányérnyi fogy belőle.
A fesztivál széles kínálatában kitüntetett helyet kap a vendégkocsonyák mellett a híres miskolci kocsonya. A mai nappal lezárult tőzsdén a legnagyobbak vállalták a megmérettetést: a Bormúzeum, a Kandik és társa hidegkonyha, a Diósgyőri Party-Service Kft és a Megyebíró étterem. A vevők végigkóstolták a hagyományos alapanyagokból, aztán a füstölt húsból, a harcsából készülteket, a tojásosan és a magyarosan főzötteket.
Egyelőre nem nyilvános, milyen mennyiségben rendelnek és melyik konyha készítményét találták a legfinomabbnak a vendéglátósok. Annyi kiszivárgott, hogy az egyik kocsonya szinte kivétel nélkül mindenkinek nagyon ízlett. A fesztiválra érkezők akkor járnak jól, ha ebből kerül a legtöbb a pultokra. Majd kiderül, ha megkóstoljuk.