Helyi közélet

2013.03.21. 12:44

Ungvári incidens: "az események értékelése folyamatban van"

Miskolc - Mariscsák István szerint a gyerekekkel sikerült értelmezni és feldolgozni a történteket.

Miskolc - Mariscsák István szerint a gyerekekkel sikerült értelmezni és feldolgozni a történteket.Mint arról korábban beszámoltunk, a "Határtalanul" program keretein belül kárpátaljai kiránduláson vett részt az elmúlt hétvégén a miskolci Selyemréti Általános Iskola egy felső tagozatos diákokból és kísérőikből álló csoportja, amikor az Ung folyó hídján szombaton ukrán fiatalok egy csoportja körbefogta a kirándulókat és többük kabátjáról letépkedték a kokárdákat.

Ennek kapcsán kérdeztük volna szerdán a "Határtalanul" program osztályvezetőjét, Zavacsán Györgyöt, aki nem kívánt nyilatkozni. Ezután fordultunk kérdéseinkkel - "Tudják-e, hogy pontosan mi történt március 16-án a miskolci Selyemrétis iskolásokkal Ungváron? Vizsgálódnak-e a történtek kapcsán? Készítenek-e az események kapcsán valamilyen ajánlást, netán útmutatót a külföldre utazó iskolásoknak?" - Mariscsák Istvánhoz, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Miskolci Tankerületének igazgatójához, aki készséggel válaszolt lapunknak.

- A Selyemréti Általános Iskola igazgatónője, dr. Bodó Pálné még az ungvári tartózkodásuk alatt telefonon tájékoztatott a történtekről - fogalmazott Mariscsák István. - Elmondta azt is, hogy a gyerekekkel sikerült értelmezni és feldolgozni a történteket. A szeretetteljes fogadtatás, sok pozitív élmény és beszélgetés után jó hangulatban telt az út hátralévő része. Az események értékelése még folyamatban van.

ÉM-JLI


Előzmények:

Az ügyészség nyomoz az Ungváron megtámadott magyar turisták ügyében

Ukrajna – Az ungvári magyar főkonzulátus megkeresésére a Kárpátalja Megyei Ügyészség saját hatáskörén belül vizsgálatot kezdeményezett a magyar turistacsoportok elleni ungvári támadások ügyében.

Ungvári főkonzul: példátlanok a magyarokat Ungváron ért incidensek

Ungvár, 2013. március 18., hétfő (MTI) - Magyarország ungvári főkonzulátusa sajnálattal és megdöbbenéssel értesült arról, hogy Ungváron két incidens is ért magyar állampolgárokat az elmúlt hét végén, miközben a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából tartott kárpátaljai rendezvények mindenütt rendben lezajlottak - jelentette ki hétfőn az MTI-nek Bacskai József, Magyarország ungvári főkonzulátusának vezetője.

Volt, akit a földretepertek a kokárdáért

Ungvár - Miskolci iskolásokat is megtámadtak ukrán fiatalok szombaton Ungváron.

Magyarországi iskolásokat támadtak meg ukrán nacionalisták Ungváron

Ukrajna - Szombaton dél körül helyi ukrán nacionalisták magyar diákokat támadtak meg Ungváron. Az incidens csaknem tömegverekedéssé fajult - tájékoztatta a sajtót a Magyar Remény Közösség helyszínen lévő tagja.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában